XS
SM
MD
LG

Srbija pregazila Grčku

Srbija - Grčka

Naše najbolje košarkašice zabeležile su pobedu i u drugom kolu B grupe Evropskog prvenstva u Valensiji, pošto su ubedljivo savladale reprezentaciju Grčke – 85:51. Selektorka Marina Maljković dala je šansu svim igračicama, a najmlađe Maša Janković i Anđela Dugalić opravdale su poverenje i iskoristile minute na terenu na pravi način.

Naše košarkašice su snažno otvorile utakmicu, za samo dva minuta povele 9:0 (sedam poena Crvendakić) i odmah stavile Grkinjama do znanja da žele drugi trijumf na EP. Odlično su igrale izabranice selektorke Marine Maljković, u 5. minutu povele 15:4, mada je rival mini serijom 5:0 brzo uhvatio priključak – 9:15, a onda po isteku prve deonice smanjio na 13:17.

Promašivale su naše devojke na startu druge četvrtine, poentirale tek posle dva minuta zahvaljujući Škorić, a onda su ponovo uhvatile pravi ritam i serijom 13:0 u 15. minutu povele 30:13. Nastavila je Srbija da melje protivnika, u 19. minutu bilo je „plus 22“ (38:16), a na poluvremenu 40:16.

Ništa se nije promenilo ni u trećem periodu igre, velika razlika u kvalitetu bila je očigledna. Nastavio je naš tim da podiže prednost, pogađale su Crvendakić, Bruks, Vasić za ogromnih 53:19 u 24. minutu, a dav minuta kasnije bilo je i najvećih „plus 37“ – 60:23. Iskoristile su Grkinje nekoliko napada i do poslednje pauze smanjile na 37:65, mada je sve već bilo rešeno.

U poslednjoj četvrtini Grčka je na početku uspela da ublaži zaostatak na 25 poena (40:65) i to je bilo sve što su mogle… Naše košarkašice su potpuno kontrolisale rezultat i situaciju na parketu, pa su rutinski privele meč kraju i zabeležile drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Valensiji.

Sutra je slobodan dan na takmičenju, a Srbija u nedelju u 12.00 igra poslednji meč u B grupi protiv Crne Gore za prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.