XS
SM
MD
LG

Jurina i Grujićeva pobjednici ITF turnira u Banjaluci

Finalistkinje

Patrik Jurina iz Hrvatske i srpska teniserka Jovana Grujić pobjednici su ITF juniorskog turnira do 18 godina koji je ove sedmice igran u Banjaluci.  Značajan rezultat ostvario je Andrej Nedić član TK Doboj koji je izborio plasman u fionale.

Andrej Nedić je u finalu poražen od Patrika Jurine iz Hrvatske sa 2:0 (7:6, 6:3).

Andrej je u Banjaluci prvi put igrao polufinale i finale jednog ITF turnira tako da će mu ova sedmica ostati u dobrom sjećanju uprkos porazu u finalu.

Nedić je u u prvom kolu bio bolji Lava Viškovića iz Srbije (6:4, 4:6, 6:0), a potom je redom do finala pobjeđivao Amerikanca Alena Wokera (6:7,. 6:3, 6:2),  Austrijanca Paula Verena (6:2, 7:5) i još jednog tenisera iz Austrije Patrika Jošvickog sa 6:1, 6:1.

-Odlična sedmica je iza mene, prvi put sam igrao polufinale i finale jednog ITF turnira i ovo je sjajan rezultat za mene. Žao mi je što rezultat u finalu nije bio u moju korist ali to men neće obeshrabriti. Odigrao sam sjajne mečeve na ovom turniru, imam samopouzdanje i pokušaću da i u nastavku sezone igram u istom ritmu – rekao je Andrej Nedić.

U finalu u ženskoj konkurenciji Jovana Grujić iz Srbije pobijedila je Austrijanku Lil Marli Rotenštajner sa 2:0 (6:2, 6:1).

Saša Stovragović direktor turnira zadovoljan je onim što se u Banjaluci dešavalo ove sedmice.

-Poslije turnira Banjaluka Lejdis Open 2021 u seniorskoj konkurenciji sada smo organizovali i juniorski koji je bio zaiosta kvalitetan. Turnir je bio iz pete kategorije ali zaista po kvalitetu igrača, masovnosti i mečevima kpoji su igrani bio je daleko iza toga. Poslali smo lijepu sliku u  svijet, TK Banjaluka je jedini klub koji je uz seniorski turnir organizovao i juniorske turnire, to će se dogoditi uskoro i u Doboju i možemo reći da smo ipak u Republici Srpskoj i BIH izvukli jednu kvalitetnu tenisku sezonu. Posebno je zadoviljstvo što su šansu dobili mnogi domaći igrači i igračice, a Andrej Nedić je stigao do finala na čemu mu čestitamo – rekao je Saša Stovragović.

Na turniru u Banjaluci učestvovalo je preko 120 teniserki i tenisera sa svih kontinenata.  

 

 

Finalisti