XS
SM
MD
LG

Prva žena Crvene zvezde: Razgovarala sam sa djevojkama i to nije istina

Sandra Sremčević, predsjednica ŽFK Crvene zvezde

Sandra Sremčević, predsednica ŽFK Crvena zvezda, za Nova.rs je rekla da su fudbalerke kluba i cele Srbije šokirane i uvređene izjavama nekadašnje saigračice Jovane Stojanović.

Jovana Stojanović, nekadašnja fudbalerka Crvene zvezde, pokrenula je lavinu komentara kontroverznom objavom na društvenim mrežama, koja bi mogla da postane predmet istražnih organa. U jeku kampanje Fudbalskog saveza Srbije, „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“, Jovana Stojanović rekla je je zauvek ostavila fudbal, navodeći i da je bila žrtva zlostavljanja.

Stojanovićeva tvrdi da je preživela momente koji su na nju kao devojčicu ostavili strašne i neizbrisive traume, usput je rekla i da je bila svedok zlostavljanja i nasilja između devojaka.

Njena priča mogla bi da završi pred nadležnim organima i da se istraže potencijalni slučajevi nasilja i zlostavljanja, ali je izazvala i žestoku reakciju i napravila skandal zbog potencijalnog autovanja saigračica i homofobičnih poruka. Ona je na objavi označila saigračice, optužila LGBT populaciju za pad nataliteta, zbog čega je izazvala brojne reakcije, a za Nova.rs, Sandra Sremčević je stala uz uvređene fudbalerke i poželela Stojanovićevoj sreću u životu.

„Ja sam postala predsednica ŽFK Crvena zvezda posle njenog odlaska i u poslovnom smislu nas dve nismo imale dodirnih tačaka. Ali znam je kao dobru i fino vaspitanu devojku, barem je tako delovala, želim joj srećno rođenje deteta i sve najbolje. Gospodin za kog je ona udata i sa kojim je dobila dete je bio potpredsednik kluba ŽFK Crvena zvezda dugi niz godina. Dao je ostavku dve godine pre nego što sam došla. Razgovarala sam sa devojkama i one su uvređene, začuđene, to što je ona iznela nije istina, ali mi ne bismo nastavljali tu temu. Ne znam zašto joj je to trebalo, i zašto je to uradila, pravo da Vam kažem. Da je bila zlostavljana ili silovana, uznemiravana, mogla je da se požali svom tadašnjem momku koji je bio potpredsednik kluba i sa kojim je već u vezi 7-8 godina. Malo mi nije logična priča, ali ne ulazim u to. Razgovarala sam sa devojkama i to nije istine, niko je u životu nije uznemiravao“, kaže Sremčevićeva za Nova.rs.

Jovana Stojanović je u porukama „autovala“ saigračice, što je izazvalo ogorčenje u svlačionici kluba.

„Seksualno opredeljenje mojih igračica je samo njihova stvar, ali to što je ona navela stvarno nije istina. Ali ŽFK Crvena zvezda stoji na raspolaganju svim nadležnim službama i rado ćemo pomoći u borbi protiv bilo kog oblika nasilja nad devojkama, ali tražimo i zaštitu kao klub u ime svih devojaka, da se prekinu neistine i obmane javnosti“, rekla je Sandra Sremčević.

(NOVA RS)


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6