XS
SM
MD
LG

Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci: O kondicionoj pripremi brine Dobojlija Srđan Pavlović (FOTO)

Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci na pripremama u Petrovu

PETROVO – Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci priprema se u Petrovu za evropsku ligu nacija koja se od 2.jula održava u Holandiji. Ujedno to su početne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u oktobru u Turskoj.

Momci vrijedno rade pod dirigentskom palicom seletora Siniše Džakule, a u stručnom štabu su dvojica Dobojlija Dragan Jokić Bekšo pomoćni trener i kondicioni trener Srđan Pavlović. Vež sutra 26.juna na programu je prijateljska utakmica protiv Slovenije. A na put za Holandiju kreću u srijedu 30.juna.

-Mi smo već nekoliko dana na pripremama u Petrovu. Spremamo se  za Evro kup koji se održava od 2-4.juna u Holandiji. Učešće će uzeti sedam najbolje plasiranih ekipa iz Evrope. Idemo tamo da probamo da popravimo svoj rejting. Glavni cilj su nam pripreme za Evropsko prvenstvo koje se u oktobru odigrava u Turskoj u Antaliji. Mada i to nije cilj mi smo sa novim selektorom napravili četvorogodišnji plan. To jest četvorogodišnji ciklus i sve se ovo u tom ciklusu. Krajnji cilj je da budemo bar među tri reprezentacije u Evropi. Uspjeli smo ugovoriti prijateljske utakmice protiv Slovenije. Igrat ćemo dvije utakmice, jedna će da bude otvorenog tipa to je sutra 26.juna u Petrovu. A večeras ćemo igrati utakmicu zatvorenog tipa. –rekao je Dragan Jokić Bekšo pomoćni trener reprezentacije Srbije.

O fizičkoj pripremi igrača, odnosno sticanju kondicije brine magistar sporta Srđan Pavlović. Ovo je njemu veliki izazov koji će on sigurno uspješno položiti i spremiti momke da pršte od snage.

Dobojlija Srđan Pavlović brine o kondicionoj pripremi reprezentativaca Srbije u sjedećoj odbojci

-Počastvovan sam što sam dobio poziv u reprezentaciju Srbije u sjedećoj odbojci kao kondicioni trener. Ja ću se maksimalno fokusirati da ih što bolje fizički pripremim. Ovaj period je kratak, ali uspjeli smo za ovo vrijeme da već budu bolji na polju snage. A sve radimo u narednim mjesecima u cilju što bolje pripreme za Evropsko prvenstvo u Turskoj. Čast mi je kao Dobojliji da sam u štabu sa Džakulom i mojim sugrađaninom Jokićem. Nekoliko igrača je tu iz Doboja koje već poznajem. Momci dobro rade izvršavaju sve moje zadatke. –rekao je Srđan Pavlović kondicioni trener reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci.