XS
SM
MD
LG

Sloboda dobila novo rukovodstvo

 MRKONJIĆ GRAD - Fudbalski klub Sloboda iz Mrkonjić Grada dobio je novo rukovodstvo. Na Skupštini kluba, koja broj 41. delegata za predsjednika Skupštine izabran je direktor Centra za socijalni rad Dragan Plejić, a za potpredsjednika novinar Slobodan Dakić, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom periodu.

Izabran je i novi Upravi odbor od tri člana, a za predsjednika je biran sportski radnik  Borislav Boro Šarić. Za njegovog zamjenika privrednik Mladen Milanović, za člana izvršni direktor za ekonomske poslove „Hidroelektrana na Vrbasu“ Miroslav Komlenić. U narednom periodu broj članova izvršenog odbora biće povećan prema odredbama Statuta kluba.

Za predsjednika Nadzorni odbor izabran je Milan Kovačević, zamjenika Boro Boškić i za člana Velibor Jarić. Za sekretara kluba imenovan je Slavko Dimitrić, pravnik u Komunalnom preduzeću „Park“.

Na sjednici Skupštine usvojen je izvještaj o radu rukovodstva kluba u protekloj i ovoj godini, koji je podnio dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Milenko Milekić.

-Klub je prethodnih godina bio suočen sa brojnim problemima. U poslednje tri godine sve utakmice klub je igrao na strani - na terenima u Krupi i Banjaluci. Uspjelo se sačuvati da klub funkcioniše i takmiči se. U proteklom šampionatu zauzeo je drugo mjesto. Ipak, najveći je uspjeh što je uprava kluba sa grupom entuzijasta i uz nesebičnu pomoć čelnih ljudi opštine uspjela da pokrene aktivnosti na rekonstrukciji glavnog i pomoćnog terena. Srećni smo što smo u tome uspjeli i što će za naredni šampionat oba terena biti u funkciji - kaže Milekić.

Delagatima Skupštine, obratio se i novoizabrani predsjednik Upravnog odbora Borislav Šarić.

-Zahvaljujem se delegatima na povjerenju da obavljam dužnost predsjednika Upravnog odbora. Došao sam u klub da radim i da Slobode stvorimo uzoran sportski kolektiv. Prioritet nam je rad sa seniorkom ekipom, jer imamo velike ambicije u šampionatu. Međutim, naš prioritet svih prioriteta će biti rad sa mlađim selekcijama, a za što sada imamo optimalne uslove - rekao je Šarić.

 Načelnik opštine Dragan Vođević, zahvalio se dosadašnjem rukovodstvu koje je uspjelo i pored svih poteškoća da obezbijedi da se klub takmiči.

 -Pred nama je mnogo posla. Vjerujem u novo rukovodstvo da će dobro raditi i da će Sloboda biti organizovan i stabilan klub. Privodimo kraju radove na oba stadiona i u narednom šampionatu Sloboda će konačno igrati na svom stadionu. Imamo i ambiciozne planove za izgradnju nove klupske  zgrade i svlačionica. A sve sa ciljem da stvorimo optimalne uslove za treniranje prvog tima i svih selekcija. Naše ambicije i želje su poznate. Mrkonjić Grad zaslužuje da ima prvoligaša - rekao je Vođević.

 Na Skupštini je bilo i riječi o nekim novim idejama u marketinškoj promociji kluba. I mnog još o čemu, a sve s ciljem stvaranja respektabilnog fudbalskog  kluba u ovom dijelu Republike Srpske.

Inače, šef stručnog štaba Igor Mirković prozivku fudbalera za naredni šampionat zakazao je za ponedjeljak 5.jula na stadionu Luke. Do pomjeranje termina početka priprema došlo je zbog pomjeranja   početak takmičenja u Drugoj ligi - grupa „Zapad“.

 

 


Polet 1926 : Čelinac
Laktaši : Progres
Omarska : Dubrave
OFK Brdo : Sloga (Srbac)
Sloboda : Borac
Sloga (Trn) : Proleter
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 15 11 2 2 35
2 Sloboda 15 8 2 5 26
3 Borac 15 7 4 4 25
4 Progres 15 8 0 7 24
5 Dubrave 15 7 3 5 24
6 Čelinac 14 7 2 5 23
7 Jedinstvo 15 7 2 6 23
8 Laktaši 15 6 1 8 19
9 Sloga (Trn) 14 6 1 7 19
10 Polet 1926 15 5 2 8 17
11 Sloga (Srbac) 15 5 1 9 16
12 OFK Brdo 15 4 3 8 15
13 Proleter 14 3 1 10 10