XS
SM
MD
LG

Srđan Pavlović o kondiciji sportista (FOTO)

Srđan Pavlović

Srđan Pavlović trener iz Doboja najviše se posvetio radu i pripremi sportista. Njegov rad je baziran na kondicionoj pripremi i jačanju snage. On je angažovan u stručnom štabu reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci kao kondicioni trener. Osim toga u svom trening rekreacionom centru radi individualno sa mladim sportistima kao i rekreativcima. Postiže mnoge rezultate, a prije svega uz njegov rad mnogi su uspjeli u programu mršavljenja.

Ovog puta Srđan nam je govorio o kondiciji i fizičkoj spremi sportista, što je veoma važno  u sportu. Da igrači budu dobro fizički spremni kako bi izbjegli povrede a time i postizali bolje rezultate.

-U današnje vrijeme kada su zahtjevi vrhunskog sporta sve veći i kada se od sportista traži da budu gladijatori sportskog terena, kondiciona priprema zauzima važno mjesto u njihovoj pripremi. Osnovni cilj u radu sa sportistima jeste postizanje što boljeg rezultata na takmičenju. Preduslov za to jeste optimalan nivo fizičke pripremljenosti. U želji da se dođe do što boljeg rezultata nerijetko se događa da se preskaču određeni koraci i sportisti se dovode do maksimalnih opterećenja za koje nisu fizički sposobni što za rezultat ima sve veći broj povreda u profesionalnom sportu. Ključnu ulogu u tome imaju  kondicioni treneri kojima je glavni zadatak da pripreme sportistu da pruži svoj maksimum na takmičenju i što je najvažnije da se ne povrijede. Posebnu pažnju treba da se  posvećuje prevenciji, otkrivanjem slabosti sportiste i pravljenjem optimalnih programa za podizanje motoričkih sposobnosti na viši nivo. Zbog velikog broja nastupa na takmičenju i svakodnevnim treninzima jasno je da pored snage u kondicionom treningu jedan dio treba da bude posvećen oporavku,vježbama pokretljivosti, istezanja i prevenciji povreda. –rekao je Srđan Pavlović trener i magistar sporta.

Srđan Pavlović kao bivši rukometaš ima trenerske licence iz rukometa. On je magistar sporta a prije svega rukometa. Radio je u omladinskim kategorijama sarajevskih ženskih klubova, kao i ŽRK Doboj i MRK Sloga.