XS
SM
MD
LG

Sa Luka se vidi Prva liga

Sloboda, Mrkonjić Grad

MRKONIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode danas(ponedjeljak) počeli su  priprema za naredni šampionat, najvjerovatnije u Drugoj ligi - grupa „Zapad“. Mada ne bi bilo iznenađenje da Fudbalski savez Republike Srpske Mrkonjićane prekomanduje i u Prvu ligu, jer još nije riješeno pitanje statusa klubova koji su odustali od takmičenja u višem rangu.

Međutim, u Fudbalskom klubu Sloboda nisu opterećeni tim, jer su izvršene sve pripreme kao da će se klub takmi čiti na drugoligaškom Zapadu.
Prozivku fudbalera za naredni šampionat izvršio je šef stručnog štaba Igor Mirković, sa svojim pomoćnikom Miloradom Glamočakom. Prozivci, osim fudbalera koji su pod ugovorom, prisustvovalo je kompletno rukovodstvo kluba i Skupštine, bivši predsjednik Milenko Milekić i predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija.

Svi su fudbalerima poželjeli dobrodošlicu na novi teren stadiona „Luke“ i na početak priprema. Istakli su značaj naredne sezone za FK Sloboda i ciljeve,a to je  plasman u Prvu ligu Republike Srpske.

-Svi iz rukovodstva kluba i Skupštine došli smo danas na početak vaših priprema. Da vam poželimo dobro zdravlje, uspješne pripreme i plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Sam ovaj čin govori s koliko ozbiljnosti rukovodstvo kluba i opštine pridaje FK Sloboda. Čeka nas teška sezona, ali mi smo optimisti, vjerujemo da će se na jesen naredne godine ovdje gledati prvoligaški fudbal,  rekao je predsjednik Skupštine FK Sloboda Dragan Plejić.

Fudbalerima su se obratili svi prisutni iz rukovodstva kluba i Skupštine. Poželjeli uspješne pripreme i plasman u Prvu ligu RS.

Predsjednik Upravnog odbora Borislav Šerić, istakao je napor lokalne uprave da obezbijedi dva fudbalska terena za treniranje i igranje utakmica Slobode.

-Okupili smo se ovdje danas svi, sa jednim ciljem, da vas pozdravimo,  podržimo, poželimo  dobro zdravlje i uspješne pripreme. Kao što vidite pripreme smo počeli na vrijeme, jer nas očekuje težak šampionat. Važno je da imamo optimalne uslove za treniranje i da će klub konačno u našem gradu igrati svoje mečeve. Lokalna zajednica je stala uz kluba. Na nama je da se što bolje pripremimo i da dobrim igrama na naš stadion vratimo publiku. Naši ciljevi su poznati i jasni, plasman u prvu ligu Republike Srpske - rekao je Borislav Šarić.

Predsjednik Skupštine opštine Mrkonjić Grad Stevica Eremija, fudbalerima se obratio u ime opštinskog rukovodstva.

 - Želim vam dobro zdravlje, da nemate povreda i da se što bolje spremite za naredni šampionat. Lokalna zajednica je uložila velika sredstva u izgradnju travnatog i terena sa vještačkom podlogom. Vjerujem da možemo ispuniti naš cilj, plasman u Prvu ligu Republike Srpske - rekao je Eremija.

Šef stručnog štaba Igor Mirković, rekao je da se sa pripremama startovalo na vrijeme i da će ekipa početak šampionata dočekati spremno.

-Kompletne pripreme obavićemo na našim terenima. Na raspolaganju nam je uglavnom isti igrački kadar kao u prošlom šampionatu, a ima veće jedno pojačanje. Naravno, u planu je angažovanje još nekih igrača, a to će zavisi od toga koju ćemo ligu igrati. Još prije nekoliko godina zacrtali smo dugoročni cilj da afirmišemo mlade i talentovane fudbalere iz našeg grada i okruženja. Prosječna starost ekipe je ispod 22 godine, a većina fudbalera je i mlađa. Pred nama je mnogo posla. I samo jedna želja osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu ligu Republike Srpske - rekao je Mirković.

Fudbaleri Slobode danas su odradili i prvi trening, na novoj podlozi stadiona „Luke“.

Ostali fotosi:


Široki Brijeg 3 : 3 Radnik
Sloboda 1 : 1 Željezničar
Velež 3 : 0 Sarajevo
Posušje 3 : 0 Borac
Leotar 0 : 0 Tuzla City
Rudar Prijedor 0 : 2 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 26 6 1 84
2 Tuzla City 33 15 12 6 57
3 Borac 33 13 15 5 54
4 Sarajevo 33 13 7 13 46
5 Velež (-3) 33 13 8 12 44
6 Željezničar 33 9 16 8 43
7 Široki Brijeg 33 8 15 10 39
8 Posušje 33 8 13 12 37
9 Leotar 33 9 7 17 34
10 Sloboda 33 7 12 14 33
11 Radnik 33 5 12 16 27
12 Rudar Prijedor 33 5 11 17 26