XS
SM
MD
LG

Zoran Arsić: Od jučerašnjeg dana započinjem borbu protiv nezakonitih radnji u ženskom srpskom fudbalu

Zoran Arsić, prvi čovjek ženskog fudbalskog kluba Spartaka iz Subotice

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije koja je održana u Staroj Pazovi, FSS donio je odluku da će u narednoj sezoni u Super ligi Srbije za žene učestvovati Ženski fudbalski klub Crvena zvezda iz Beograda i Žensko fudbalsko udruženje Zvezda B 2018 iz Beograda.

Naravno, sve bi to bilo normalno, da nisu u pitanju prkatično dva ista kluba koja će se takmičiti u najvišem rangu ženskog fudbala u Srbiji, a da šlag na tortu bude, Sandra Sremčević, aktuelna predsjednica Crvene zvezde je i aktivna vlasnica Zvezde B.

U APR su registrovani kao posebni, mada je od starta Zvezda B 2018 formirana kao drugi tim ŽFKCZ. Sandra Sremčević je u APR-u registrovana kao pravni zastupnik oba kluba.

Poznato je da je cijeli ovaj slučaj prijavio Zoran Arsić, predsjednik, aktuelnog prvaka Srbije Spartaka iz Subotice, koji iako je dokazao nezakonite radnje, to se na kraju nije uvažilo.

Kontaktirali smo gospodina Zorana Arsića, koji je ekskluzivno iz Subotice govorio za povodom ovih dešavanja.

- Fudbalski savez Srbije i pored svih dokazanih činjenica, sve odluke donio je protiv tog naziva kluba i te odluke su konačne. Što znači da će Crvena zvezda kao što i sami znate igrati naredne sezone Super ligu Srbije. Sa druge strane ja sam samo potvrdio to gdje smo postupku pred državnim organima i pred sudom dokazali mnoge nezakonite radnje, kršenje fudbalskih propisa, a taj neko drugi je država, koja je na 13 stranica napisala sve nezakonite radnje. Ja ću traziti od sada pa nadalje da se napravi red u ženskom srpskom fudbalu, a država mora da se uključi, ne moze niko da nas nezakonito da se takmiči i da radi kako on želi, a pri tome da prođe ne kažnjeno. Čak ćemo poslati pitanje i za muški fudbalski klub Crvena zvezda. Ovo nije jednostavan spor. Ovdje postoje i ozbiljne krivične radnje, koje u svakom slučaju zaslužuju ozbiljno preispitivanje. 

Prvi čovjek Sprataka je takođe rekao kako neće stati na ovome i da će započeti borbu protiv nezakonitih radnji u ženskom fudbalu u Srbiji.

- Reda u ženskom fudbalu se mora napraviti. Ja sam od jučerašnjeg dana krenuo u borbu protiv nezakonitih radnji u srpskom ženskom fudbalu i na tome neću stati. Nemam ništa protiv nikoga, da se razumijemo. Želio bih da se svi takmiče, ali samo po propisima i na tome treba težiti. Ovakav klub ne treba nikome pa ni srpskom fudbalu. Smatram da je krajnje vrijeme da treba da prestanemo svi da se utrkujemo i da na vještački način namjećemo nekakve klubove, da nasilnim putem podmećemo klub pod ime Crvena zvezda i da bez posljedica nose grb za tri zvezdice i godinom tuđeg kluba? E pa neće moći. Igračice treba da znaju šta znači ta jedna zvezdica na grbu, a kamoli tri. Polako, ima vremena za sve. Samo ću još jednom poslati poruku da neću stati na ovome i da od juče moja borba za nezakonite radnje koje se vrše u ženskom fudbalu počinju, poručio je Zoran Arsić.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6