XS
SM
MD
LG

Sloga Doboj: Pojačanja kao na traci (FOTO)

Novajlije sa predsjednikom Kršićem i trenerom Ćurguzem

DOBOJ – Sloga nastavlja sa aktivnostima u prelaznom roku. Tom prilikom predstavljena su nova četiri igrača. Novi igrači u redovima Sloge su Dimitrije Zajić, Uglješa Stevanović, Stefan Božić i Rade Džombić.

Pripreme teku planiranom dinamikom, vrijedno se radi pod palicom Zorana Ćurguza. Odigrane su tri pripremne utakmice gdje Sloga zabilježila odlične rezultate iako oni nisu bitni u ovom trenutku. Savladali su ekipu Željezničar Sport tim u Banjoj Luci sa 2:0, dok su odigrali neriješeno sa premijerligašem Radnikom na svom terenu 2:2, a zatim sa još jednim premijerligašem Bosne i Hercegovine Slobodom u Tuzli 1:1. Tuzlacima je ovo bila generalna proba pred start prvenstva, a Sloga tek u trećoj sedmici rada.

-Ovi igrači su novi članovi fudbalskog kluba Sloga i biće ti koji će braniti boje kluba. Smatramo da su adekvatna pojačanja u ostvarenju naših ciljeva. Želim im puno uspjeha, sreće i rada u našem klubu da zajednički ostvarimo ciljeve i da se na kraju sezone svi zajedno radujemo. Puno sreće i rada u Slogi iz Doboja. –rekao je Miroslav Kršić predsjednik Sloge.

Miroslav Kršić predsjednik FK Sloga Doboj

Šef struke Zoran Ćurguz može biti zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

-Kao što smo najavili prošli put smo predstavili osam igrača, a sada predstavljamo pola od toga to jest četiri. To su igrači koji su najavljeni tu su sa nama trenirali su od početka priprema. Cilj je bio da što prije riješimo određene papirološke stvari napravimo dogovore. Oni su sada  zvanično naši članovi. Riječ je o četiri igrača Dimitrije Zajić koji igra na poziciji veznog, Božić Stefan koji igra na poziciji krilnog napadača, Rade Džombić koji će igrati na bočnoj poziciji u ulozi beka ili krila i Uglješa Stevanović napadač. Sa ova četiri igrača smo već formirali ekipu i igrački kadar. Ostao je još jedan igrač koji treba da nam se priključi a  to je napadač. I tu će prelazni rok za nas vjerovatno biti zaključen. Želja nam je bila da što ranije dovedemo i kompletiramo igrački kadar, kako bi optimalno vrijeme da spremimo ekipu. Uvijek ćemo pokušati da idemo na korak ispred svih ostalih. Odigrali smo tri utakmice iako je rezultat bio u drugom planu moram reći da smo bili dosta dobri. Igrali smo sa dva premijerligaša i nismo izgubili utakmicu i pobijedili smo Željezničar Sport tim i pokazali da ova ekipa ima potencijal. Veoma je bitno da su ovi momci na vrijeme tu da se upoznaju sa sredinom da se naviknu. –rekao je Zoran Ćurguz trener Sloge.

Dimitrije Zajić stiže iz redova Sinđelića iz Niša, prošao je omladinske kategorje Radničkog iz Niša, nastupao je još za TSV Amicitija Firnej, Svrljig, Dunav iz Prahova i Inđiju.

-Došao sam na preporuku šefa stručnog štaba. Dolazim iz Niša iz ekipe Sinđelić. Moji utisci su fenomenalni i to od prvog dana. Prezadovoljan sam prijemom i dočekom . Pohvalio bi organizaciju cijelog kluba počev od smještaja, hrane. Neka teren bude jedino mjerilo, neću puno da obećavam. Mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe da bi ispunili zadane ciljeve. Moje je da radim i pratim uputstva šefa. –istakao je Dimitrije Zajić novi fudbaler dobojske Sloge.

Iz jedinstva Brčko u Doboj je stigao Stefan Božić. On igra na poziciji krilnog napadača. U karijeri je nastupao za Jedinstvo iz Brčkog gdje je prošao sve mlađe kategorije.

-Dolazim iz Jedinstva iz Brčkog. Dogovorio sam sa Slogom na jednu godinu da budem njihov član. Nadam se da ću ispuniti sve ciljeve šefa. U prošloj sezoni sam odigrao 25 utakmica za seniorski tim i postigao sam pet golova, za junirsku ekupu sam odigrao oko 20 utakmica i postigao 27 golova. –istakao je Stefan Božić.

Stefan Božić

Rade Džombić u redove Sloge dolazi iz Željezničara Sport tim iz Banja Luke igrao je u omladinskim ktegorijama Borca, Kozari i Mursiji.

-U prethodnom periodu sam igrao za Željezničar Sport tim i sarađivao sa šefom struke. Želim u narednom periodu u ovom klubu ako ne ise onda još bolje rezultate da ostvarujemo. Sloga je klub sa velikom istorijom i zadovoljstvo mi je što sam u ovom klubu. Teren je jedino mjerilo, očekujem dobre rezultate. Relativno skoro sam došao u ekipu. Poznajem rad trenera, malo još da upoznam saigrače. Momci su vrijedni i mislim da će sve biti dobro. –dodao je Rade Džombić.

Rade Džombić

Uglješa Stevanović dolazi iz ekipe Rembas iz Resavice u Srbiji. U karijeri je nastupao za Jagodinu, Brno i pomenuti Rembas.

-Nastupao sam u Rembasu iz Resavice, imam 22 godine. Došao sam ovdje jer klub ima ozbiljne ambicije. Sve je na nama i da se pokažemo na terenu. Zahvalio bi se upravi na ukazanom poovjerenju i nadam se da ću opravdati. –rekao je Uglješa Stevanović.

Uglješa Stevanović

 

Dimitrije Zajić

novi igrači Dobojske Sloge Uglješa Stevanović, Stefan Božić, Rade Džombić i Dimitrije Zajić


Sloboda : Sutjeska
Omarska : Željezničar
Famos : Radnik
BSK : Ljubić
Laktaši : Velež
Leotar : Romanija
Drina : Rudar Prijedor
Borac : Slavija
Kozara : Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 25 18 7 0 61
2 Laktaši 25 15 3 7 48
3 Rudar Prijedor 25 12 9 4 45
4 Famos 25 13 2 10 41
5 Željezničar 25 12 3 10 39
6 BSK 25 12 3 10 39
7 Leotar 25 12 3 10 39
8 Kozara 25 11 4 10 37
9 Sloboda 25 11 3 11 36
10 Sutjeska 25 11 2 12 35
11 Borac 25 10 4 11 34
12 Drina 25 7 10 8 31
13 Velež 25 9 2 14 29
14 Romanija 25 8 4 13 28
15 Slavija 25 7 6 12 27
16 Ljubić 25 8 3 14 27
17 Modriča 25 7 4 14 25
18 Omarska 25 4 4 17 16