XS
SM
MD
LG

Nije to uradio navijač, već neprijatelj Borca

Dva dana pred meč Borca sa Klužom prisjetio sam se meča Olborg - Slavija u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Svi su Slaviju bili prežalili, a ona je maestralno odigrala oba meča i izbacila veliki danski klub sa 3:1 na Koševu i 0:0 u Danskoj.

Priželjkivao sam da bi se nešto slično moglo desiti i u revanš  meču Borca i favorizovanog Kluža.

 Gosti iz Rumunije su imali prednost od 3:1 i već su glavama bili u narednom kolu. Nisu očekivali jedan  razigrani i ekstremno borbeni Borac.

Stigli su igrači iz Banja Luke do vrata raja, ali ih na žalost nisu otvorili. Imali su 2:0,  sve do 118 minute i već su sigurno razmišljali o penalima, a onda je uslijedio jedan neočekivan udarac i lopta je završila u Borčevoj mreži.

Prava šteta, da je bilo pravde o putniku u naredno kolo bi odlučivali penali, a ko zna šta bi tu bilo.

Pa i pored ove pirove pobjede  bila je ovo Borčeva noć za istoriju. Sve je bilo sjajno. Atmosfera, navijači, igrači, kao jedan. Bili su Lešinari vjetar u leđa fudbalerima, a i oni navijači na ostalim dijelovima tribuna su svojski ‘’pomagali’’ igračima.

Organizacija same utakmice vrhunska. Veliki broj ljubitelja fudbala, veliki broj redara, policije…

Vodilo se računa i o  važnim detaljima. Policija i redari su se potrudili da se ispoštuju svi bezbjednosni zahtjevi UEFA. Do savršenstva.

 Sve to delegate UEFA prati, bilježi i šalje u Nion. Sve je, ponavljam, bilo vrhunski, dok neki neodgovorni pojedinci nisu svoje frustracije počeli  da liječi bacanjem tvrdih predmeta u teren.

Bio sam na tribinama Gradskog stadiona i vidio reakciju većine gledalaca. Počeli su da viču da se to ne radi, da se stane.  

I stalo se, ali je šteta već napravljena.

Neko, ko se predstavlja kao navijač tima iz Platonove je pokazao da ne razmišlja o posledicama po klub. Ne treba sumnjati da je delegat to sve bilježio i da će se taj njegov izvještaj naći na stolu UEFA.  

Pitamo se sada da li će ti ''junaci'' da se jave, da preuzmu odgovornost na sebe, da iz sopstvenog džepa plate ono što će morati Borac da uradi.

Kazna će stići, ''junačine'' će se ućutati, a nadam se da su barem sada shvatili  koliko je njihov potez ''težak'' po Borac.

Ajde da se nadamo da će kazna biti podnošljiva, da neće UEFA povući one rigorozne poteze te da će se sve završiti na novčanoj kazni.

Neće ona biti mala, ali ćemo valjda svi izvući pouku iz ovoga. Džaba ti i armija redara, policije, dovoljno je da pojedinac ima  povišen adrenalin i napravi apsolutno  bespotreban i nedoličan potez.

On je juče bio protiv Borca, jedan običan huligan koji je bio i protiv Banja Luke...