XS
SM
MD
LG

ORK Bosna radi odličan predsezonski posao

Nakon završene prošle sezone, u kojoj je sarajevska Bosna osvojila titulu u prvoj ligi FBiH-Jug i tako se plasirala u viši rang takmičenja, rukovodstvo ovoga kluba u predsezonskom periodu ne gubi vrijeme za kvalitetne pripreme.

Sarajevski studenti su se pred povratničku sezonu u Premijer ligi BiH pojačali značajno u igračkom kadru. Najprije su produženi ugovori sa iskusnijim igračima koji su činili okosnicu tima u protekloj sezoni. Vjernost Bosni potpisali su tako Faruk Vražalić, Kenan Mutapčić, Emir Omanović i Mirza Mimić, a boje Bosne i u narednoj sezoni branit će kapiten tima, proslavljeni bišvi bh. reprezentativac, Muhamed Toromanović.

Potom su uslijedili angažmani novih igrača. Prvo veliko pojačanje bio je Edo Mehinagić. Sjajni lijevi bek, koji dolazi iz RK Maglaj i koji je bio jedan od najboljih igrača PL BiH na toj poziciji prethodne sezone, nedavno je zaslužio i poziv selektora Obrvana u nacionalnu vrstu, pa je sasvim sigurno da se radi o odličnoj akviziciji. Osim Vražalića i Toromanovića, Bosna je svoje redove u ovom prelaznom roku upotpunila sa još jednim iskusnim bivšim reprezentativcem i zvučnim imenom - Adnanom Harmandićem. Pored Harmandića, još jedan povratnik u bordo dres Bosne je i Muhamed Zulfić.  Sjajni bivši rukometaš rumunskog Dinama Bukurešta i reprezentativac BiH, svakako je najzvučnije ime koje je ovoga ljeta došlo, ne samo u redove Bosne, nego u čitavoj PL BiH. Studenti su se također pojačali i na poziciji golmana dolaskom Armana Beširevića iz redova bugojanske Iskre. Posljednje u nizu pojačanja je još jedan povratnik u matični klub. Radi se o Samiru Korjeniću koji igra na poziciji desnog beka, a posljednji angažman je imao u zeničkom Čeliku.

Osim pomenutih pojačanja, treba još istaći da je ugovor sa Bosnom produžio i srednji bek Haris Bračković, koji je veči dio protekle sezone propustio zbog povrede, kao i sedmorica juniora u koje jako vjeruju u redovima Bosne. Klub je za sada napustio samo Amer Denjo, koji će karijeru nastaviti u drugoj sredini.

Osim rješavanja igračke križaljke u Bosni su radili i na sponzorskim ugovorima, pa je tako dogovorena i saradnja sa novim generalnim sponzorom. Iz kluba su obavijestili  javnost da će Bosna u sezoni 2021/22 nastupati pod imenom generalnog sponzora, odnosno da će se takmičiti kao ORK Bosna AC Quattro.

Povratak u Premijer ligu BiH u jednom od najtrofejnijih klubova u zemlji izgleda shvatili su ozbiljno, pa su ozbiljno pristupili i pripremama na narednu sezonu. Uz sva kvalitetna pojačanja i stabilnost funkcionisanja kluba, sa sigurnošću se može reći da se Bosna vraća u najviši rang bh rukometa na "velika vrata" a sa njoj zasigurno i interesovanje za ovaj sport u glavnom gradu. Ukoliko se nova pojačanja dobro uklope u ekipu i sve bude išlo planiranim tokom, Bosna će nesumnjivo već u prvoj povratničkoj sezoni igrati jako značajnu ulogu u PL BiH. Gotovo pa sigurno ćemo sarajevske studente ove sezone gledati u vrhu ligaške tabele i završnici Kupa, a moguće i u borbi za trofeje i izlazak na EURO scenu.


Krivaja : Goražde
Izviđač : Sloga
Čapljina : Sloboda
Gračanica : Konjuh
Leotar : Maglaj
Borac M:TEL : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 21 18 2 1 38
2 Borac M:TEL 22 14 3 5 31
3 Gračanica 21 12 3 6 27
4 Leotar 21 11 4 6 26
5 Sloboda 21 9 6 6 24
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 21 10 2 9 22
8 Krivaja 22 9 2 11 20
9 Sloga 21 8 2 11 18
10 Goražde 21 7 2 12 16
11 Maglaj 21 8 0 13 16
12 Hercegovina 22 7 0 15 14
13 Čapljina 21 1 0 20 2