XS
SM
MD
LG

Miloš Marković novi predsjednik FS Brčko distrikta

Miloš Marković prvi čovjek FS u Brčkom

Na vanrednoj skupštini FS Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održanoj u petak u Domu kulture izabran je novi predsjednik koji će zamjeniti pokojnog Jovana Savića koji je preminuo prošle godine.

Novi predsjednik FS Brčko distrikta BiH je Miloš Marković. Inače istaknuti dugogodišnji sportski radnik u Brčkom, bivši generalni sekretar FK "Jedinstvo" Brčko, bivši savezni fudbalski sudija, delegat i kontrolor na Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske.

Prije dobijanja ove funkcije u FS Brčko distrikta Bosne i Hercegovine bio predsjednik komisije za registraciju i transfer igrača. Marković je na ovoj sjednici ubjedljivo pobjedio Niku Milanović sa glasovima 22:10.

- Ovo je velika čast, ali istovremeno i velika obaveza za mene! Pokazali smo da imamo zajedništvo i jedinstvo. Zahvaljujem se onima koji su glasali za mene i omogućili mi da dođem na ovu funkciju. Nastojaću da opravdam ovo mjesto i ono što ću ja poručiti to je da moramo svi da radimo za dobrobit fudbala. Poželiću sreću svim fudbalskim klubovima u ovom gradu i znam da živimo u vremenu kada je teško, ali izborićemo se, izjavio je Miloš Marković.