XS
SM
MD
LG

Bevanda čestitao Mariću

Ognjen Valjić, Ante Bevanda, Slavko Basara, Tomo Marić i Josip Bevanda

Kad se sastanu prijatelji, posle dužeg vremena i kovid komplikacija, minuti i časovi prolete brzo, kao da su munja!
Josip Bevanda, predsednik FS Zapadno-hercegovačke županije i nekadašnji direktor Širokog Brijega zajedno sa sinom Antom, nekadašnjim omladincem kluba, danas jednim od najvećih navijača, boravio je u Banjaluci posle više od godinu dana i tom prilikom čestitao je Tomi Mariću na nagradi Zlatna plaketa “Miljan Miljanić” koju je čuveni novinar i pisac dobio u sklopu održavanja 10. jubilarnog “Dana fudbala Republike Srpske”. Susret se dogodio u banjalučkom hotelu “Jelena”.
-Uvek su ugodni razgovori s gospodinom Marićem, a na ovaj način velikom prijatelju čestitam na nagradi i želim mu još mnogo, mnogo ovakvih radosnih i svečarskih trenutaka. Radi se o čoveku velikog i bogatog iskustva – rekao je Josip Bevanda.


Tomo Marić se zahvalio na prijateljskim čestitkama i istakao da bi uskoro mogao da poseti zapadnu Hercegovinu i veliki broj prijatelja koje ima u nekadašnjoj Herceg-Bosni.
-Hvala vam na iskrenim čestitkama, a biće prilike družićemo je, ako Bog da, i kod vas u Hercegovini. Pozdravite mi puno Zdravka Mamića i sve u vašem klubu, koji je nažalost, eliminisan iz Evrope od Albanaca. Prvom prilikom stižemo u Široki Brijeg – istakao je Marić.
Razgovori su tekli u više pravaca, a a osnov svih njih bio je fudbal, teme su bile: Borac, Široki Brijeg, fudbalski savezi Republike Srpske i BiH, teška prošlost i budućnost koju novo rukovodstvo FS BiH najavljuje…
Druženju je prisustvovao i Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, takođe dugogodišnji prijatelj istaknutog fudbalskog radnika iz Širokog Brijega.
-Josip je personifikacija istrajnosti i borbe za dobrobit fudbala u BiH i uvek je drag gost Banjaluke i Fudbalskog saveza Republike Srpske, bez obzira na okolnosti iz prošlosti – dodao je na kraju Valjić.
I tako… Ko dlanom o dlan prođoše tri časa u druženju, a još mnoge fudbalske teme nisu ispričane, nisu ni dotaknute… Nastavak sledi, valjda, u Hercegovini?
Sportski žurnal