XS
SM
MD
LG

Janis odveo Bakse do titule

Foto: Marca

Košarkaši Milvokija novi su šampioni NBA lige. Baksi su savladali Finiks sa 105-98 te su slavili u finalu sa ukupnih 4-2.

Na početku meča i jedni i drugi su bili izuzetno nervozni. Nakon skoro šest minuta igre, Baksi su vodili 6-5 što dovoljno govori o stegnutosti i jednih i drugih. Midlton je uveo domaće u dobar ritam, Portis pogodio trojke iz kornera a poenima Janisa Milvoki je došao do dvocifrene prednosti. Na kraju su dobili prvi period sa 29-16. 

Na startu drugog perioda, Kem Pejn uvodi Sanse u sjajan ritam. Baksi nisu mogli pogoditi ništa u prvih osam minuta 2/4 izuzev Portisa. Sansi su napravili seriju 23-5 te su došli do +5. Sa tom prednošću otišli su i na odmor. Treba reći da se u drugom periodu razigrao Kris Pol i da je dao 13 poena.

Poenima Bridžisa Sansi su došli do sedam poena prednosti na startu drugog poluvremena. Serijom Janisa Baksi dolaze do preokreta. Nadovezao se i Lopez pa su došli do pet poena prednosti. Sanse je držao u životu Krauder sa bitnim trojkama. Pri vodstvu 77-71 Baksi su imali kontru ali su izgubili loptu i Buker je poentirao na drugoj strani. Sansi su bolje odigrali završnicu 3/4 pa se sa neriješenim rezultatom ušlo u poslednji period.

U poslednjem periodu nastavila se velika borba. Baksi su uspjeli doći do prednosti i zahvaljujući Janisu i Portisu došli su do +6. Sansi su na sve načine pokušali ostati u igri iako su ostajali bez rešenja. Vodili su Baksi 100-92 na dva minuta do kraja ali Sansi prave 4-0. Na 57 sekundi do kraja, Midlton pogađa za 102-96. U narednom napadu Buker je promašio trojku a Midlton je pogodio bacanja kojim je potvrdio titulu.

Janis je vodio Bakse do titule sa 50 poena, 14 skokova i pet blokada dok je Pol predvodio goste sa 26 poena.

Ovo je druga titula za Bakse u istoriji a prva nakon 50 godina. Sansi će na svoju prvu čekati još neko vrijeme.