XS
SM
MD
LG

Ilić čestitao Mariću i Lukiću

Детаљ са пријема у Градској управи Бањалука

Председник Скупштине Града Бањалука Младен Илић примио је лауреате 10. јубиларне манифестације “Дан фудбала Републике Српске” Тому Марића добитника Златне повеље “Миљан Миљанић” и Јову Лукића, најбољег фудбалера за 2020. годину, те Славка Басару новинара Спортског журнала, иницијатора и суорганизатора свечаности чији одјек стиже широм Европе и света.
Уосталом, њен одјек потврдила је минула свечаност, јер су бројне агенције и утицајни листови објавили имена добитника признања, те репортаже и разговоре са Томом Марићем и Јовом Лукићем. У пригодној беседи Младен Илић, иначе и сам некад врхунски голман у оквирима БиХ је истакао:
-Мени представља посебно задовољство и част да данас угостим нашег Тому Марића, новинарског ауторитета неслућених размера. С Јовом Лукићем сам заједно играо и са њим имам готово братски однос, а Славку Басари и Журналу захвалан сам за све што чине за афирмацију не само фудбала већ уопште спорта у Републици Српској, самом чињеницом да од куће “Политика” имамо дар Спортски журнал Републике Српске.
Захваљујући се господину Младену Илићу на срдачном пријему Томо Марић је рекао:
-Мене, а уверен сам и свима нама који су данас гости код Вас, чини посебно задовољним и срећним што Бањалуку предводи некад изузетно талентовани фудбалер који је за непуне 24 године живота израстао прво у једног од бољих голмана у БиХ, у међувремену завршио факултет, колико знам говорите и светске језике, засновали сте и породицу, а сада као политичар чините све да наша Бањалука буде и боља и лепша. Ако се Ви поносите с нама, онда знајте да се ништа мање и ми поносимо с Вама. 


Јово Лукић је свом некадашњем саиграчу рекао:
-Увек сам те ценио, и као играча и као човека, а немам довољно речи да искажем колико ме храбри и соколи сазнање да си данас један од стубова Бањалука која је постала и град мог живота. Пресрећан сам овог часа…
У име Спортског журнала, заједно са Фудбалским савезом Републике Српске, организатором манифестације “Дан фудбала Републике Српске” новинар Славко Басара је истакао:
-Част је за фудбал, а и све нас који Вас већ годинама познајемо, да управо Ви као човек спорта и фудбала данас обављате тако значајну и одгоровну функцију. Спортски журнал ће наставити своју мисију да афирмише спорт и младе људе, а у свему томе и Ви ће те господине Илићу, дубоко уверен, имати посебно место.
Томо Марић уручио је председнику Скупштине Града Бањалуку Младену Илићу своју бестселер књигу “Миљан, људи и вријеме”, а у посвети, између осталог, написао: “Спортска, а и политичка борба тражи истрајност, доследност и људску часност. Убеђен сам да ће те одолити свим тим изазовима и тако наћи посебно место у историји Града као јединствен пример најмлађег политичара предводника наше Бањалуке у њеној историји мереној вековима и вековима.”
Цели пријем код председника Скупштине Бањалука Младена Илића протекао је у изузтетно пријатној атмосфери која је одисала прелепом причом о спорту и фудбалу, као области људског стваралаштва испуњеном присношћу, разумом, лепотом и љубави.
 

Славко Басара, Младен Илић, Томо Марић и Јово Лукић

Одрастао уy Журнал: 

Капитен Борца из шампионске сезоне 2010/11. Драшко Жарић обавља улогу шефа протокола председника Скупштине Бањалука Младена Илића и био је изузетно радостан што је данас тај посао обавио са осведоченим фудбалофилима. Кроз осмех је рекао:
-Одрастао сам читајући текстове Томе Марића, после Славка Басаре, а био сведок како Јово Лукић израста у великог фудбалског аса. Нико данас није срећнији од мене.

Спортски Журнал