XS
SM
MD
LG

Podrška za pojedine klubove

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Na inicijativu generalnog direktora BH Telekoma Sedina Kahrimana i članova Uprave BH Telecoma danas je održan sastanak sa predstavnicima šest bh. nogometnih klubova i to - FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Sloboda, FK Velež, FK Tuzla Siti i FK Čelik, a povodom najave početka zajedničke partnerske saradnje u vrijednosti od skoro milion KM u naredne tri godine.

Iznos će biti raspodijeljen na spomenute klubove shodno ostvarenim rezultatima na domaćoj i evropskoj nogometnoj sceni.

- Izuzetno sam zadovoljan održanim sastankom. Raduju me pozitivne reakcije na prijedlog saradnje i uspostave partnerskog odnosa na period od tri godine tokom kojeg će BH Telecom podržati ove klubove u iznosu od skoro milion KM. Posebno mi je drago da će dio sredstava biti usmjeren na omladinske pogone koji su budućnost bosanskohercegovačkog društva. Ovom podrškom još jednom potvrđujemo da je BH Teleckm društveno najodgovornija kompanija u BiH, posebno u segmentu ulaganja u sport - kazao je generalni direktor BH Telekoma Sedin Kahriman.

Direktor FK Velež Džemil Šoše podsjetio je da je BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija već dugi niz godina prijatelj nogometa.

- Raduje me ova inicijativa o zajedničkom projektu za dobrobit sporta u BiH i posebno me raduje dobrodošlica koja mi je priređena od kolega i Uprave BH Telekoma - kazao je Šoše.

Amira Uzunović, direktorica marketinga FK Željezničar, istakla je zadovoljstvo zbog prepoznavanja timova koji će dobiti značajnu finansijsku i partnersku podršku od BH Telecoma, društveno najodgovornije kompanije.

Naglasila je da je ovo istinski početak jedne nove sportske priče.

- Ova podrška nam je veoma značajna za naš daljnji rad. Nadam se da ćemo sa BH Telecomom i ubuduće imati uspješne zajedničke interese. Sredstva namjeravamo usmjeriti i u razvoj naših omladinaca - rekao je Emir Šećerbegović, predsjednik UO FK Sloboda.

Almir Husić, predsjednik UO FK Tuzla Siti, Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo i Robert Jonić, član UO NK Čelik su, također, zahvalili BH Telekomu na predloženoj inicijativi i ulaganju u bh. nogomet.

Također su istakli da se saradnja događa u pravo vrijeme, jer je trenutna finansijska situacija u bh. nogometu izuzetno teška te da će finansijska sredstva biti uložena u oporavak i stabilizacije klubova.

- Na ovom sastanku sam prepoznao da u BH Telekomu imamo prijatelje koji žele da pomognu bh. klubovima. Vjerujem da će se i druge domaće kompanije povesti ovom inicijativom BH Telekoma - na kraju je rekao Damir Kasum, predsjednik FK Sarajevo, saopćeno je iz BH Telecoma.