XS
SM
MD
LG

Novi poraz Radnika

Radnik - Sloboda 1:2

Otvoreno drugo kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine

FK Sloboda je u okviru drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala ekipu FK Radnik sa rezultatom 2:1 na Gradskom stadionu u Bijeljini. 

Meč u Bijeljini započeo je u 19 sati, a vremenski uslovi i pored toga nisu bili baš najugodniji i nije bilo lako nijednom timu. Uzme li se u obzir da ni teren nije bio u idealnom stanju, vrlo je izvjesno bilo od starta da duel u Bijeljini neće biti zadovoljavajući.

Kao što se prije utakmice i očekivalo, Sloboda je od početka preuzela terensku inicijativu, a Radnik se branio dosta plitko. Nije ni Sloboda mnogo rizikovala, pa smo od starta gledali duel u kojem se fudbaleri Slobode horizontalno dodaju, dok domaći disciplinovano stoje iza lopte i ne ostavljaju gostima previše prostora. 

U prvom poluvremenu, dosadan meč u kojem niko nije mogao uživati prekinuli bi tek povremeni bljeskovi, obično uzrokovani nečijom greškom, kada bi jedan ili drugi tim prišli protivničkom golu. Ipak, izdvajaju se samo dvije situacije, prva iz 28. minute kada je Amar Beganović ubacio ka Adiju Aliću, ali lopta je prošla malo iza leđa napadača Slobode.

Na drugoj strani, dvije minute kasnije je šutirao Hasukić nakon što je odbrana Slobode bila loše postavljena, no u posljednjem momentu ga je stigao zatvoriti Muharem Čivić, koji je izblokirao njegov udarac iz obećavajuće pozicije. 

U nastavku drugog poluvremena gledali smo "reprizu prvog poluvremena" sve do 73. minute utakmice. Sloboda je ponovo imala blagu terensku inicijativu, ali bez pravih prilika u prvih dvadesetak minuta drugog dijela utakmice.

U već pomenutoj 73. minuti Crveno - crni stižu do vodstva zahvaljujući kaznenom udarcu kojeg je izborio Abid Mujagić, a u pogodak pretvorio Dženis Beganović. Beganović je odlično izveo penal poslavši loptu u same rašlje gola Azura Aljkanovića.

Nakon tog pogotka utakmica je dobila potpuno drugu notu, pa je četiri minute nakon prvog uslijedio i drugi pogodak Slobode. Ovoga puta Alen Kurtalić je pogodio fantastičnim  volejom  sa velike udaljenosti, a Aljkanović je loptu ispratio samo pogledom u svoju mrežu.

Samo par minuta nakon pogotka za 2:0, Radnik se vraća i praktično ostavlja u životu. Strijelac pogotka za Bijeljince bio je Nikola Popara koji je prošao po desnoj strani i iz jako teške situacije pogodio dalji ugao gola Semira Bukvića. 


Borac 0 : 0 Leotar
Tuzla City 2 : 1 Željezničar
Posušje 0 : 2 Sarajevo
Zrinjski 2 : 1 Velež
Rudar Prijedor 1 : 1 Široki Brijeg
Radnik 1 : 2 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tuzla City 2 2 0 0 6
2 Sloboda 2 2 0 0 6
3 Zrinjski 2 1 1 0 4
4 Leotar 2 1 1 0 4
5 Velež 2 1 0 1 3
6 Sarajevo 2 1 0 1 3
7 Široki Brijeg 2 0 2 0 2
8 Borac 2 0 2 0 2
9 Željezničar 2 0 1 1 1
10 Rudar Prijedor 2 0 1 1 1
11 Radnik 2 0 0 2 0
12 Posušje 2 0 0 2 0