XS
SM
MD
LG

Kadetikinje Zemuna pomjeraju granice

ŽFK Zemun

U toku je kampanja Fudbalskog saveza Srbije „ Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“. Jedan ženski fudbalski kolektiv iz Gornje varoši to dokazuje već nekoliko posljednjih godina, a riječ je o Zemunu, koji učestvujući po raznim domaćim i međunarodnim turnirima širom Evrope, o čemu govori i riznica pehara, koja je na brojci preko 70. Poslednji pehar je možda i najdraži. Osvojeno je prvenstvo Srbije za kadetkinje.

Od 26. do 29. juna u Belegišu, na terenu FK „Podunavac“, održana je završnica pobjednika regiona Srbije, na kojoj su pored pobjednika ŽFK „Zemun“, učestvovali i „ Spartak“ iz Subotice, „Mačva“ iz Šabca, i „Radnički 2012“ iz Niša. Po vrlo toplom i teškom vremenu, viđen je, očekivano za pobjednike regiona, kvalitetan fudbal, na kome bi mogle da zavide i muške ekipe.

- Fudbal je pobjedio. Na terenu, ekipe su bile pravi rivali, a van terena prijatelji. Družili smo se, razmenjivali mišljenja. Mi smo imali više želje. Dugo smo se pripremali za ovo takmičenje i isčekivali priliku da odmjerimo snage sa najboljim ekipama iz svojih regiona. Tri dana takmičenja, tri ozbiljne utakmice i konačna pobjeda moje ekipe, bez primljenog gola, su veliki razlog za ponos i zadovoljstvo na kraju, svakako uspješne, sezone mog tima. Pobjedom nad ekipom Spartaka sa 1:0, Radničkim sa 3:0 i Mačvom sa 3:0. dokazali smo da smo nekoliko posljednjih godina jedna od najboljih ženskih fudbalskih škola u region i uspjeli da održimo kvalitetet kojim možemo da pariramo velikim klubovima, koji iza sebe imaju veliku podršku i potrebnu infrastrukturu. U Gornjoj varoši je u toku reorganizacija, novi ljudi nova energija, novi uspjesi, kako ženske tako i muške fudbalske sekcije, koja obećava još puno uspjeha i radosti zemuncima. U radu sa ovom generacijom djevojaka, pored mene, radili su i treneri: Vladimir Dobrota, Marko Relić i Aleksandar Đilas. Izjavio je prvi trener Zemuna, Nedeljko Čolić.

Odličnu organizaciju FSS, ispratila je koordinator, Mirela Belužić, zajedno sa selektorima WU19 I WU 17,
Lidijom Stojkanović I Dragišom Zečevićem, koji su bili na raspolaganju sva četiri dana ekipama
učesnicima.


Lokomotiva 10 : 0 Drina
Radnik Bumerang 1 : 2 Fortuna
Emina 2 : 1 Iskra
Široki Brijeg 0 : 8 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 4 4 0 0 12
2 Emina 4 3 0 1 9
3 Fortuna 4 3 0 1 9
4 Iskra 3 2 0 1 6
5 Široki Brijeg 4 1 1 2 4
6 Lokomotiva 2 1 0 1 3
7 Radnik Bumerang 4 0 1 3 1
8 Drina 5 0 0 5 0