XS
SM
MD
LG

Kenan Kamenjaš pokreće svoj košarkaški kamp: Cilj je pronalaziti nove košarkaške talente

Od 2. do 6. augusta ove godine održati će se „Prvi međunarodni košarkaški kamp Poli Kenan Kamenjaš“ čiji je cilj okupiti mlade košarkašice i košarkaše uzrasta od 8 do 16 godina.

Učesnici kampa će 5 dana vrijedno trenirati u sklopu S.R.C Ajdinovići, a za najbolje učesnike slijede nagrade te svakako pažnja na njihovu daljnju karijeru. Na Prvom međunarodom košarkaškom kampu Poli Kenan Kamenjaš ove godine će prisustvovati do 70 učesnika iz svih dijelova Bosna i Hercegovine, ali i šire.

Organizatori košakaškog kampa su poručili da je sve je spremno za prvi košarkaški kamp ovog tipa, koji će za cilj imati pronalaziti buduće košarkašice i košarkaše, te da će kamp samim porastom iz godine u godinu privlačiti sve više košarkaških stručnjaka i agenata koji su u potrazi za novim talentima.

Osim košarkaških treninga, učesnici kampa će slušati sudijska predavanja, savjete ljudi koji su dio historije BiH košarke, ali i košarkaša i košarkašica koji trenutno brane boje Bosne i Hercegovine.

„Uvijek sam želio pomoći mladim, budućim košarkašima i košarkašicama i pružati im priliku i prostor za napredak i trening. Drago mi je što sam već u ranoj fazi svoje karijere krenuo raditi sa mladima, uživam u tome i željno očekujem ovogodišnji i sve naredne košarkaške kampove koje ćemo organizirati“, poručio je naš reprezentativac i novi košarkaš podgoričkog Studentskog Centra, Kenan Kamenjaš.