XS
SM
MD
LG

Kabel bez igrača i Prve lige

Foto: nsuzivo.rs

Agonija Kabela se neslavno završila i sada već bivši prvoligaš ostao je bez kompletnog igračkog i stručnog kadra. Preostali igrači i treneri uzeli su papire i slobodni su u izboru nove sredine. Klub duge tradicije (osnovan 1932.), u protekle tri sezone beležio je najbolje rezultate u svojoj istoriji, počev od osvojene titule u Srpskoj ligi, grupa Vojvodina, i visokih pozicija u Prvoj ligi. Najveći uspesi vezani su za dolazak trenera Zorana Vasiljevića iz Vojvodine, koji je u klubu dve i po godine. Protekle sezone su dugo bili u poziciji da razmišljaju o Superligi, da bi na kraju završili kao treći. Mogu se pohvaliti da su sadašnje superligaše, a bivše prvoligaše, redovno dobijali i protiv većine  imaju pozitivan skor. 

Bilo je govora da će Kabel zbog finansijskih poroblema, i neisplaćenih prenadležnosti igračima, ustupiti mesto nekom od zainteresovanih klubova. Pominjan je novi srpskoligaš Tekstilac, čak su vođeni završni razhovori, ali se predsednik Slobodan Milutinović u poslednjem trenutku predomislio i pokušao da pronađe povoljnije rešenje kako bi klub ostao među prvoligašima.

Krenulo se, doduše kasno sa treninzima u odnosu na ostale konkurente. Počeli su sa četiri treninga, pa prekinuli, nakon sedam dana sledi novi definitivan prekid. 

- Do zadnjeg trenutka smo verovali da će se naći rešenje i ostalo je na okupu 7-8 igrača.  S obzirom da su se u Kabelu lepo afirmisali uveren sam da neće imati problema u pronalaženju nove sredine. Većina njih je tu dve, dve i po godine, tu pre svega mislim na Karaća i kapitena Petrovića sa najdužim stažom. Svi koji su svojevremeno došli, rasli su sa klubom i ostvarili transfere u naše renomirane klubove Super i Prve lige. Kad to kažem mislim na Kočovića, Bihorca, Vukliša, Bjekovića, Devetaka, Kojičića, Jeličića - kaže trener Zoran Vasiljević i dodaje da su svuda bili rado viđen gost, zbog načina prezentovanja fudbala i odnosa prema protivniku. Poznati stručnjak je pod ugovorom sa  Vojvodinom još godinu dana, baš kao i njegov pomoćnik Miroslav Smajić.

Predsednik Slobodan Milutinović je klub preuzeo kad su igrali u četvrtom rangu. Očigledno da više nije mogao finansijski da isprati velika dugovanja i rashode.  Bez stadiona, veliki izdaci i troškovi samo su ubrzali neminovan kraj.