XS
SM
MD
LG

Ako „padne“ Šerif, slede Salcburg, Dinamo, Olimpijakos,…

Dvomeč protiv Kairata iz Almatija je već arhiviran. Crveno-bele tokom predstojećeg vikenda očekuje superligaški duel sa ekipom subotičkog Spartaka, a već u utorak 3. avgusta sa početkom od 20:30 časova puleni trenera Dejana Stankovića dočekaće moldavskog šampiona ekipu Šerifa iz Tiraspolja u okviru 3. kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Već sada je jasno da su naši fudbaleri trijumfom u dvomeču sa Kazahstancima obezbedili novu evropsku jesen pošto su sigurni učesnici grupne faze novoformiranog takmičenja UEFA Lige konferencija, ali svakako težnje su mnogo veće, a cilj je novo učešće u grupnoj fazi elitnog evropskog fudbalskog takmičenja. Tim povodom, već u ponedeljak 2. avgusta Crvena zvezda će saznati ime potencijalnog rivala u plej-of fazi Lige šampiona. Sa početkom od 12 časova u Nionu će biti obavljen žreb za poslednju kvalifikacionu rundu, a naš klub se neće naći u grupi povlašćenih timova i sasvim je jasno da nas ukoliko Zvezda eliminiše ekipu Šerifa u drugoj polovini meseca avgusta očekuju novi fudbalski spektakli.

U grupi povlašćenih ekipa pred žreb plej-ofa, a među kojima će naša ekipa dobiti budućeg protivnika nalaze se dobro poznati šampion Austrije ekipa Salcburga, kao i pobednici duela 3. kvalifikacionog kola u kojima se sastaju zagrebački Dinamo i Legija iz Varšave, zatim mađarski Ferencvaroš i Slavija iz Praga, kao i Olimpijakos i Ludogorets iz Razgrada.

– Žreb plej-ofa UEFA Lige šampiona:
povlašćeni klubovi:
Salcburg (Austrija)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Legija Varšava (Poljska)
Olimpijakos Pirej (Grčka) – Ludogorets Razgrad (Bugarska)
Ferencvaroš Budimpešta (Mađarska) – Slavija Prag (Češka Republika)
nepovlašćeni klubovi:
Kluž (Rumunija) – Jang Bojs Bern (Švajcarska)
Crvena zvezda (Srbija) – Šerif Tiraspolj (Moldavija)
Malme (Švedska) – Rendžers Glazgov (Škotska)
Brondbi (Danska)

U svakom slučaju prvo moramo svi biti usmereni na narednog rivala, a kada dođe vreme za plej-of elitnog takmičenja bavićemo se problematikom ove runde.