XS
SM
MD
LG

Lazetić: radimo na ispravljanju grešaka

FK Metalac Press Foto: Ivica Milošević

Neočekivano visok poraz Metalca od 2:4 protiv TSC-a na premijeri pred svojom publikom u Milanovcu, i dalje je predmet detaljnih analiza u stručnom štabu plavih, ali ono što je već odmah bilo uočeno kao slaba tačka kod domaćih na tom susretu, bila je nesigurnost mladog odbrambenog reda, koju su iskusni i strpljivi gosti znali sa apetitom da iskoriste kako bi brzo preokrenuli početnih 1:0 za milanovčane. U razogovoru sa šefom struke Metalca, Žarkom Lazetićem, prošli smo kroz nekoliku ključnih tema tim povodom kad su se utisci slegli.

- Da, primili smo 4 gola iz 7 šuteva protivnika, što je neverovatan podatak, koji govori o njihovom kvalitetu, i ja sam im čestito na tome, - izjavio je Lazetić. - Mi smo igrali dobro, posebno prvo poluvreme, diktirali igru, stvarali mnogo prilika, ali pravili i greške za koje smo bili surovo kažnjavani. Sa takvom igrom prava je šteta što smo sa rezultatskim deficitom otišli na odmor posle prvog poluvremena. U drugom je za nas bilo daleko komplikovanije, jer je ekipa TSC-a mudro sačekala nove prilike i obezbedila veliku prednost.

Na pitanje čime je najviše nezadovoljan s jedne, a šta pozitivno može da se izvuče iz ovog poraza s druge strane, Lezetić kaže: -

Nezadovoljan sam igrom iza lopte, a najviše nedovoljnom odlučnošću u defanzivi. Naši mladi igrači su previše respektovali protivnike i to cemo morati da popravimo. Sa druge strane, zadovoljan sam ukupnim nastupom, šansama koje smo stvarali, dobrim stavom i kod negativnog rezultata, iako su nam žurba i srljanje da što pre popravimo situaciju, doneli probleme.

Upitan da detaljnije prokomentariše greške u zadnjoj liniji, uz nedostatak Vlalukina i iskusnog Mlađovića zbog povreda, Lazetić dodaje:

- Momci koji su nastupili u nedelju jako dobro treniraju, greške pravimo svi svakodnevno, tako da su igrali najspremniji i najbolji u ovom trenutku. Odbranu igraju svi, ne zaboravimo da je ova ekipa na prethodnih sedam utakmica primila samo 2 gola, ali niti je tada bilo sve savršeno, niti je sada situacija da ništa ne valja. Timski ćemo analizirati sve dobro, radićemo na ispravljanju propusta i trudićemo se da u sledećim mečevima budemo bolji, - poručio je šef stručnog štaba Metalca i zaključio odgovorom na pitanje šta misli o čarakama kojih je bilo u finišu utakmice:

- Svi teško podnosimo poraze, posebno ovakve. Postigli smo još jedan gol, želeli da do samog kraja pokušavamo da se rezultatski sasvim vratimo, što uvek na neki način dovodi do vidne napetosti. Sve u svemu, treba zadržati dostojanstvo i kada se gubi, ali i kada se pobeđuje. U žaru takve borbe se dešavaju razne stvari, međutim sve to ostaje na terenu; ponavljam, čestitali smo protivniku i okrećemo se sledećem izazovu, - rekao je Lazetić.

FK Metalac Press Foto: Ivica Milošević

U trećem kolu nove sezone Linglong Superlige Srbije Metalac gostuje Čukaričkom u nedelju od 18.55h. Milanovčani posle prva dva kola imaju jedan bod i nalaze se na 11. mestu.