XS
SM
MD
LG

Slovenci savladali Španiju u ''ljepotici'' turnira

Foto: The SportsRush

Košarkaši Slovenije savladali su Španiju sa 95-87 u najboljoj utakmici dosadašnjeg dijela turnira.

Meč nije dobro počeo po Slovence. Španija je vodila tokom cijelog prvog perioda a Luka Dončić zaradio je brza tri faula. Na kraju je Španija dobila prvi period sa 24-20. Imali su Slovenci u par navrata i vodstvo u drugom periodu. Ipak, Španci su na odmor otišli sa vodstvom 44-41.

Španija sjajno otvara treći period te dolazi do 12 poena prednosti. Uporni Slovenci se nisu predali. Zahaljujući Čančaru i Dimecu, došli su do izjednačenja. Španija je uspjela na kraju sa dva poena prednosti ući u poslednji period. Iako je Špance krenuo šut, Slovenija je držala priključak. U završnici je na scenu stupio Prepelič te je trojkom donio vodstvo svojoj ekipi da bi bacanjima donio i tri poena prednosti. Španci su imali napad za izjednačenje ali je Abalde promašio šut i to je bio kraj.

Slovence je do pobjede vodio Čančar sa 22 poena, dok je Dončić imao 12 poena, 14 skokova i devet asistencija. Špance je predvodio Rubio sa 18 poena i devet asistencija.

Slovenija je pobjedom osigurala prvo mjesto u grupi te će imati lakšeg rivala u četvrtfinalu za razliku od Španaca koji će imati nešto teži posao.