XS
SM
MD
LG

Odbojkaši okupirali Gacko

“Sunrise Beach Volley Tour” održava se u Gacku, odnosno na terenu kraj jezera Desivoje, a ovo je treća stanica odbojke na pijesku kod nas. Prvi put i naš grad našao se na mapi respektabilnog turnira.

Nakon žrijeba, načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Miliković, svečano je otvorio manifestaciju koja je, po njegovom mišljenju, jedna od najboljih manifestacija koje se održavaju u sklopu „Kulturno – sportskog ljeta Gacko 2021“.

„Zahvaljujem organizatorima turnira što su došli da pokrenu jednu ovakvu priču koja je najljepše lice Gacka i najljepša promocija našeg jezera. Ovakve manifestacije su nam potrebne, a Opština Gacko je na raspolaganju za svaku vrstu pomoći. Što se tiče pobjednika, ovog ljeta u Gacku smo svi pobjednici“, rekao je Milinković.

Prema riječima Milinkovića, ovo je najbolji način da promovišemo Gacko, odbojku u Gacku i naš biser – jezero Desivoje, a Gacko i gatačka odbojka zaslužuju da ovaj turnir preraste u tradicionalni.

„Razgovaraću sa organizatorima da napravimo više ovakvih turnira jer sport na najbolji način promoviše zdrav život, zdrav duh, okuplja mlade ljude i to je put kojim treba da idemo“, zaključio je Milinković.

Dušan Perišić, u ime organizacionog odbora turnira, zahvalio se učesnicima i sponzorima i izrazio zadovoljstvo što se ovaj događaj dešava baš u Gacku. 

„Posebna mi je čast što smo danas u gradu i u klubu gdje sam ja napravio prve odbojkaške korake. Neka pobijedi najbolji“, poručio je Perišić.

Bojan Novokmet, direktor turnira, pozdravio je sve učesnike koji su došli iz svih krajeva Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, čime ovaj turnir postaje međunarodnog karaktera.

„Hvala sponzorima, a posebnu zahvalnost dugujem načelniku opštine Gacko, dr Ognjenu Milikoviću, koji je prepoznao kvalitet našeg projekta i pružio nam nesebičnu podršku i nadam se da će ovaj turnir postati tradicionalan“, istakao je Novokmet.

Ovaj turnir, okupio je maksimalan broj ekipa, odnosno njih 16, koliko je bilo i u Trebinju, ali i Gradišci.

Sam turnir privukao je mnogo pažnje, jer su se na njemu našli najbolji odbojkaši na pijesku iz zemlje, a tu su i timovi iz Crne Gore i Srbije. 

Šormaz i Mirković, par koji je osvojio prva dva turnira, slovi i ovdje za glavnog favorita, a ko će doći do titule, ostaje nam da vidimo sutra za kada su zakazani polufinalni susreti, ali i veliko finale.

Kulturni sadržaj upotpunili su članovi KUD „Sava Vladislavić“ iz Gacka.

“Sunrise Beach Volley Tour” organizuje se u okviru manifestacije „Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2021“. Organizator je firma Management Event Box i Odbojkaški klub „Gacko“, a generalni pokrovitelj Opština Gacko.

Izvor:hercegsport.com