XS
SM
MD
LG

Srpske lavice od ponora do velike pobjede i polufinala OI

Foto: FIBA

Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale olimpijskih igara. Srbija je u četvrtfinalu savladala Kinu sa 77-70.

Srbija je dobro otvorila meč te je povela sa 4-0. Do kraja prvog perioda Srbija je konstantno imala vodstvo a na kraju je sa 16-14 dobila prvi period. Na startu drugog perioda razigrala se Jelena Bruks. Zahvaljujući njoj Srbija je došla do sedam poena prednosti. Kineskinje prave preokret te trojkom Su dolaze do prvog vodstva. Ipak, Bruks je uzvratila na drugoj strani i vratila vodstvo Srbiji. Srbija je na odmor otišla sa vodstvom 35-33.

Srbija je imala pet poena prednosti na startu drugog poluvremena. Međutim, Kina pravi potpuni preokret. U završnici 3/4 iskoristile su loše poteze Anderson te su sa devet poena prednosti ušle u poslednji period. Međutim, Srbija se nije predala. Serijom 13-0 Srbija dolazi do preokreta. Do kraja susreta vodila se velika borba. U samoj završnici odbrana Srbije bila je perfektna dok je u napadu odgovornost preuzela Sonja Vasić a bitnih pogodaka tokom 4/4 imala je i Ana Dabović. Na kraju je Srbija slavila i drugi put uzastopno prošla u polufinale OI.

Jelena Bruks predvodila je Srbiju sa 18 poena, Vasić je dodala 16 poena i deset skokova a Ana Dabović imala je 13 poena.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Amerike ili Belgije za dva dana.