XS
SM
MD
LG

Novo loše izdanje Borca i novi poraz

Posušje - Borac 1:0

Utakmica se igrala po izuzetno toplom i sparnom vremenu. Borac je tražio bodove u ovom okršaju  jer nisu počeli šampionat na pravi način, a na klupi je debitovao Zoran Milinković.

Prvi su u trećoj minuti zaprijetili domaći, ali je lopta nakon udarca Vranjića otišla daleko preko gola.

Borac je uzvratio u šestoj minuti. Odlično je Lukić prošao po lijevom boku, ubacio ka Zakariću, ali je odbrana Posušja zaustavila napad tima iz Borca. Lopta je otišla u korner, a nakon ubacivanja iz ugla još jednom su je igrači Posušja poslali u korner. NIje ni nakon drugog ubacivanja iz ugla bilo posla za odbranu Posušja, a u sledećem napadu je Lukić pokušao proigrati Vranješa. Bila je to ipak prebrza lopta za kapitena Borca.

Vranješ je imao i dobru priliku iz slobodnog udarca. Sa nekih 30 metara je dobro tukao, ali je golman Posušja bio spreman. Odmah je uslijedila kontra, ali je Lauš loše završio napad Posušja.

Igrala se 37. minuta kada je Posušje zaprijetilo. Odlično je tukao Vukoje sa nekih 25 metara iskosa sa desne strane, a lopta završava preko prečke gola Ćetkovića. To kao da je bila najava gola domaćih. Brz napad Posušja, pored smušene i neorganizovane odbrane Borca iskoristio je Begić i matirao nemoćnog Nikolu Ćetkovića.

Nastavak meča počeo je prilikom za domaći tim. Opet je odbrana Borca bila nesigurna i smušena, pa Begić krade loptu i tuče snažno, ali pored gola Ćetkovića. Bila je ovo dobra prilika za domaćina.

Borac je nakon dva minuta uzvratio preko Melega, ali je lopta otišla u korner. Borac je u nastavku diktirao tempo, krenuo ofanzivnije, ali nisu uspijevali stići do gola Posušja.

Od 66. Minute ekipe su bile igrački izjednačeni. Isključen je Đorđe Milojević, zbog nedozvoljenog starta, a bio je poslednji igrač odbrane. Podsjećamo da je u prvom poluvremenu isključen igrač Posušja Lauš.

Nakon toga su ljubitelji fudbala vidjeli dva dobra napada. Prvo je zaprijetilo Posušje, a na drugoj strani nije uspio Stojan Vranješ. Sve to se dešavalo u 70. minuti.

Tražio je Borac priliku za gol, a mogli su 86. Minuti. Moraitis je snažno tukao, ali je rezevista na golu Posušja Marko Galić sačuvao svoju mrežu. Ušao je u igru nakon povrede prvog golmana Posušja.

U samom finišu Luka Begić je izašao iskosa sa desne strane na gol Ćetkovića. Snažno je tukao, ali pored gola. Do kraja sureta više nije bilo prilika.

Posušje – Borac 1:0

Posušje. Gledalaca 1.000. Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Strelac: Begić 43. (Posušje). Žuti kartoni: Landeka, Lauš (Posušje). Crveni karton: Lauš (drugi žuti) 45. (Posušje). Milojevć 66. (Borac).


HŠK Posušje: Baćak, Barišić, Vranjić, Bešlić, Landeka, Begić, Krišto, Stipić, Lučić, Lauš, Vukoja.

FK Borac: Ćetković, Jovanović, Ćorić, Begić, Dujaković, Subić, Lukić, Vranješ, Meleg, Milojević, Zakarić.

Ostali fotosi:


Leotar 0 : 2 Tuzla City
Posušje 1 : 0 Borac
Zrinjski 3 : 0 Željezničar
Rudar Prijedor 0 : 2 Sarajevo
Radnik 1 : 1 Velež
Sloboda 0 : 0 Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 4 3 1 0 10
2 Tuzla City 4 3 1 0 10
3 Sloboda 4 3 1 0 10
4 Sarajevo 4 2 0 2 6
5 Široki Brijeg 4 0 4 0 4
6 Velež 4 1 1 2 4
7 Rudar Prijedor 4 1 1 2 4
8 Leotar 4 1 1 2 4
9 Željezničar 4 1 1 2 4
10 Borac 4 0 3 1 3
11 Posušje 4 1 0 3 3
12 Radnik 4 0 2 2 2