XS
SM
MD
LG

Terzić saopštio sastav – šampionke Evrope na otvaranju protiv BiH

Foto, Tanjug

 

Kako piše na internet stranici Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, saopštio je sastav tima (14), koji će igrati na prvenstvu Evrope.

Na spisku, u odnosu na bronzanu olimpijsku postavu iz Tokija nama zbog povrede Brankice Mihajlović i "blokerke" Maje Aleksić, ali posle pauze zbog potođaja se vratila Stefana Veljković Lisinac, a u rosteru su i mlade snage, korektor Sara Carić i srednji bliker Jovana Kocić.

Na spisku su:

TEHNIČARI: MAJA OGNjENOVIĆ I SLAĐANA MIRKOVIĆ

KOREKTORI: TIJANA BOŠKOVIĆ, ANA BJELICA I SARA CARIĆ

LIBERA: SILVIJA POPOVIĆ I JELENA BLAGOJEVIĆ

BLOKERI: MILENA RAŠIĆ, MINA POPOVIĆ, STEFANA VELjKOVIĆ I JOVANA KOCIĆ

PRIMAČI: BJANKA BUŠA, BOJANA MILENKOVIĆ I KATARINA LAZOVIĆ


Ženska seniorska reprezentacija Srbije, dvostruki uzastopni prvak Evrope odigraće prvi meč u A grupi 32 EP 2021. u Beogradu protiv Bosne i Hercegovine, 19. avgusta od 17.00 časova. Srbija će drugi meč odigrati 21. avgusta od 21.00 čas protiv Francuske, a treći 22. avgusta protiv Belgije od 20.00 časova. Azerbejdžan će biti rival Srbiji u četvrtom meču 24. avgusta od 20.00 časova, a u poslednjem meču u A grupi Srbija će igrati protiv Rusije, 25. avgusta od 20.00 časova.

32 EP 2021. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

U B grupi u Plovdivu igraće Bugarska, Poljska, Nemačka, Španija, Češka i Grčka, u C grupi u Zadru nastupiće Hrvatska, Italija, Belorusija, Slovačka, Mađarska i Švajcarska, a u D grupi u Kluž Napoki takmičiće se Rumunija, Turska, Holandija, Ukrajina, Finska i Švedska.

Izvor, OS Srbije