XS
SM
MD
LG

Piše pisma Alija Fatić, po potrebi

Alija Fatić i Zoran Gajić

Beograd je prije nekoliko dana pokazao zašto je iznad svih gradova ovog eks jugoslovenskog prostora. Beograd, Beograđani i ljubitelji odbojke.

Onako kako dolikuje dočekali su   reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Odslušana je himna, ispraćena aplauzom, a svaki dobar potez djevojaka u bh dresu je nagrađen aplauzom.

Bilo je sjajno tog dana biti u Štark Areni.

Nije to ostalo nezapaženo.

Pohvalno su i mediji u Sarajevu izvještavali o ovome, a Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je uputio pismo zahvalnosti Odbojkaškom savezu Srbije i Zoranu Gajiću predsjedniku. Potpisnik tog pisma bio je Alija Fatić, sadašnji predsjedavajući Odbojkaškog saveza BiH.

Ništa tu čudno ne bi bilo da Alija Fatić nije, prije dvije godine, pisao FIVB i CEV i tražio da se onemogući igranje međunarodne utakmice između Srbije i Azarbejdžana na Palama.

Tada je Fatić bio veliki protivnik te utakmice. Da je znao da će za dvije godine sve u Beogradu biti veličanstveno, možda Alija ne bi pisao, ali...

Pokazao je Alija sada svoju dvoličnost, a nama ostaje da razmilimo koje je ustvari Alijino lice. Da li ono od prije dvije godine ili ovo od prije dva – tri dana...To zna Alija.