XS
SM
MD
LG

Džaja gost Bastije

Najbolji fudbaler nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije, jedan od najboljih krilnih napadača sveta, Dragan Džajić na Korzici, gde je svojevremeno igrao, kraljevski je dočekan uz beskrajno poštovanje i zahvalnost za sve što je učinio za Bastiju i uopšte fudbalsku Korziku  i Francusku.

Gde god se pojavio, na stadionu, ulici, restoranu… bio je u centru pažnje i prilazili su mu ovdašnji ljubitelji fudbala, pozdravljali ga i zahvaljivali se, bez obzira što neki od njih nisu bili ni rođeni kad je „DŽaja nacionale“ igrao za Bastiju. Živi legenda u pričama onih koji duže pamte i prenosi se, eto, sa kolena na koleno.

„Nešto slično nisam siguran da sam ikad igde doživeo“, kaže Džajić.

Bastija je danas drugoligaš, nastoji da se vrati na veliku scenu, a na utakmici gde je izveo početni udarac Džajić je doživeo takve ovacije da je gotovo stadion podrhtavao od aplauza i ovacija. Kao prvorazredni događaj, ne samo fudbalski, DŽajićev dolazak na Korziku ispratila je ovdašnja televizija, te brojni kablovski operateri na celoj Francuskoj. Oduševljen sa svim što je doživeo na Korzici, ekskluzivno za naš sajt Džajić kaže da se uverio kakav je trag ostavio u francuskom fudbalu, kako dobri ljudi dobro pamte, a francuski fudbal je danas , i na klupskom i na reprezentativnom nivou, jedan od vodećih u svetu.

Džajić je na Korzici boravio pet dana sa svojom porodicom kao gost Bastije i danas se obogaćen nezaboravnim događajem vraća u Srbiju.