XS
SM
MD
LG

Trijumf ekipe „Ike Brod“

Nakon deset dana nadmetanja spuštena je zavesa na 25.Memorijalni turnir u malom fudbalu“Ratko Rade Šobot - Foča 2021“koji se održava  u znak sećanja na izuzetnog sportistu i sportskog radnika, koji je ostavio upečatljiv trag u razvoju fočanskog sporta.

Ovogodišnji turnir je imao i međunarodni karakter jer su učestvovale i ekipe iz regiona . Trijumfovao  je sastav „Ike –Brod“ iz Foče koja nosi ime po poznatom sportisti  i sportskom entuzijasti i treneru iz grada na ušću  Ćehotine u Drine, Ilije Đurovića - Iketa  koja je u finalnom meču savladala fočanski  „Kroasan“ rezultatom 4:2.

Finalnu veče na igralištu  za mali fudbal sa veštačkom podlogom pokraj glavnog Gradskog stadiona pratilo je oko 1000 gledalaca.  Tri gola za pobedničku ekipu je postigao Kosta Vuković , strelac jednog pogotka bio je  Marko Vuković a  za drugoplasiranu ekipu „Kroasan“ su pogađali Vukadinović i Perišić.

U susretu za treće mesto istim rezultatom kao i u finalu  ekipa „Jang Bojs „ je slavila protiv Trgovine „Ris“ golove za ekipu iz Plužina su postigli Novica Ćalasan dva puta , Kecojević i Kandić , dok su strelci za Trgovinu „Ris“bili Dragan Davidović  I Pipović. Prvoplasiranoj ekipi „Ike Brod“ osim prelaznog i pobedničkog  pehara kao i diplome pripala je i novčana nagrada od  2000 KM. Drugoplasiranom „Kroasanu „ je dodeljeno 800 KM dok je trećeplasirana ekipa „Jang Bojs“ osvojila 400 KM.

Proglašeni su i najbolji pojedinci , laskavom titulom najboljeg igrača turnira okitio se Marko Vuković iz pobedničke ekipe „Ike Brod“ najbolji strelac je Petar Perišić član „Kroasana“ a najbolji golman je njegov kolega iz ekipe Darko Krnojelac.

Svi oni su nagrađeni peharima, diplomama i prigodnim novčanim nagradama. Na svečanom zatvaranju turnira obratio se načelnik opštine Foča Milan Vukadinović koji je između ostalog istakao.

-Vratili smo ovom tradicionalnom turniru koji je posvećen zaslužnom sportskom pregaocu Ratku Radu Šobotu stari sjaj. Podatak da je učešće uzelo 14 ekipa sa prostora Crne Gore i  Republike Srpske tačnije Gornjeg Podrinja kao i 150 fudbalskih poletaraca raspoređenih u preko 30 ekipa dovoljno govori o interesovanju za ovu sportsku manifestaciju. Poseta utakmicama je takođe bila impozantna . U narednom periodu ćemo raditi na popravci infrastrukture pre svega  veštačke podloge na ovom terenu za mali fudbal. Takođe ćemo raditi i na popravci kao i izgradnji sportskh objekata i nabavci sportskih rekvizita u mesnim zajednicama Brod, Miljevina, Dragočava i svim ostalim mestima gde se odigravaju turniri u malom fudbalu i provode ostale sportske aktivnosti -zaključio je Vukadinović

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji opštine Foča,  Sportskog saveza opštine Foča ,FK Sutjeska.

Uporedo sa turnirom seniorskih ekipa nadmetali su se i fudbalski poletarci u pet starosnih kategorija .U selekciji 2o14/15 pobedila je ekipa „PSŽ“, drugo mesto su osvojili poletarci „Reala“ treće mesto pripalo je „Juventusu“, a četvrto „Crvenoj Zvezdi“ Za najboljeg igrača proglašne je Vukašin Vuković , najbolji strelac je Matija Ostojić,  a najbolji golman Luka Kulić. Godište 2012 /2013 1.“Inter “ 2. „Čelzi“ 3.“Sutjeska“ 4.. „Bajern“ Najbolji igrač: Čančar Uroš . Najbolji strelac: Pavle Ivanović. Najbolji golman , Vukašin Milanović 2010/2011 godište: 1. „Ratnici“ 2.“Tigrovi“3. Real“ 4. „Ribarska“, Najbolji igrač: Nikša Ivanović . Najbolji strelac: Nikola Tomović . Najbolji golman:  Srđan Mihalović 2008/2009 godište: 1.“Apolon“2.“Mahala „3. „Montekristo“ 4.“Orlovi“ . Najbolji igrač: Filip Rašević Najbolji strelac: Stefan Simović. Najbolji golman: Igor Blagojević 2006/2007 godište:1.“Đomiks“ 2.Cvećara „Vedrana“  3.“Lavovi“ 4. „Kardif“ : Najbolji igrač: Đorđe Milutinović . Najbolji strelac: Darko Obrenović. Najbolji golman: Marko Ružić .S

ve najbolje ekipe i pojedinci su dobili prigodne nagrade i poklone koje su im uručili istaknuti fočanski fudbaleri , sportski i  fudbalski radnici : Dejan Rašević, Bojan Mihajlović, Nikola Mojović, Duško Rašević i Ranko Zeka - Sekulić