XS
SM
MD
LG

"Brčanske princeze" pobjednice 3. Memorijalnog turnira "Veselinka Slijepčević Obradović"

Povodom Gospojinskih svečanosti Opštine Pale posle trodnevnog nadmetanja u SPC "Peki" završen je 3. Memorijalni turnir "Veselinka Slijepčević Obradović" koji je održan u pomen prerano preminule dugogodišnje članice paljanskog kluba.

Veselinka Slijepčević Obradović rođena je 20. marta 1990. godine u Sarajevu, odrasla i živjela je na Palama, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Diplomirala je kao prva iz svoje generacije na Pravnom fakultetu u Palama, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a krasile su je najljepše vrline.

Dugo godina se bavila odbojkom i bila član ŽOK „Jahorina“.

Pokrovitelj i organizator turnira bila je Opština Pale, a tehničku organizaciju je obavio ŽOK „Jahorina“.

Turnir je bio međunarodnog karaktera, pored domaćina Jahorine premijerligaša BiH učešće su uzele juniorke OK "Crvema Zvezda" Beograd, ekipa Luka Bar, prvak Crne Gore i sastav Bimal Jedinstva iz Brčkog, aktuelne 14. sezona u nizu šampionke BiH.


Tokom nadmetanja igrao je svako sa svakim u dva dobivena seta.

Najviše razloga za slavlje imale su "brčanske princeze", kao jedina ekipa sa sve tri pobjede zauzela je prvo mjesto i sasvim zasluženo je  odbranila titulu prošlogodišnjeg pobjednika turnira.

Drugo mjesto sa 4. boda zauzele su prvakinje Crne Gore, ekipa „Luka Bar“, dok su na osnovu poen količnika trećeplasirane bile domaće odbojkašice Jahorine, a četvrto mjesto zauzela je ekipa „Crvene Zvezde“ iz Beograda.

Za najboljeg igrača turnira proglašena je reprezentativka BiH Fočanka Ivana Radović, primač servisa iz pobjedničkog sastava. 

 

Memorijalni turnir „Veselinka Slijepčević – Obradović“ uvršten je u kalendar Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a dobio je i potrebne dozvole Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstva civilnih poslova BiH, tako da je uvršten i u kalendar takmičenja.

3. Memorijalni turnir "Veselinka Slijepčević  Obradović"

SPC "Peki" Pale

Petak 3. septembar
Jahorina - Luka Bar  1:2


Subota 4. septembar
Crvena Zvezda - Jahorina 1:2
Bimal Jedinstvo - Crvena Zvezda 2:0
Luka Bar - Bimal Jedinstvo 1:2


Nedelja 30. avgust
Luka Bar - Crvena Zvezda 1:2
Bimal Jedinstvo - Jahorina 2:0

Tabela
1. Bimal Jedinstvo 8
2. Luka Bar 4
3. Jahorina 3
4. Crvena Zvezda 3

 

Foto: Paljanske novosti - Ostali fotosi:LINK