XS
SM
MD
LG

RK Sloboda dočekuje Bianko Monte Dramu iz Grčke

Pres Slobode, Tuzla

Rukometni klub Sloboda danas je na pres - konferenciji najavio utakmicu 1. kola EHF Kupa protiv Bianko Monte Drama 1986 iz Grčke. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 19.30 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

Na pres - konferenciji obratili su se trener Zoran Kastratović, kapiten Emir Suhonjić, te sportski direktor Mirza Bulić.

Trener Slobode Zoran Kastratović:

''Potrudili smo se da u prethodnih šest sedmica pripremimo naš tim da na što bolji način odgovori obavezama u EHF Kupu. Kroz trenažni proces i odigravanje šest pripremnih utakmica ekipa će spremna dočekati prvu evropsku utakmicu na domaćem terenu u klupskoj istoriji. Što se tiče snage našeg protivnika, imali smo priliku da ih upoznamo i analiziramo u prethodnom periodu. Za razliku od prethodne sezone, kada su nastupali samo sa rukometašima rođenim u Grčkoj,  u ovoj sezoni tim je pojačan dvojicom internacionalaca. Nadam se kvalitetnoj rukometnoj predstavi u subotu. '' kazao je Kastratović.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić:

''Za nas veoma bitna utakmica na otvaranju sezone. Svjesni smo da nam pobjeda i eventualni prolaz dalje znači za stvaranje pobjedničkog mentaliteta sa novom ekipom. Želimo da pokažemo da smo naporno radili u proteklom periodu, te da spremni dočekujemo protivnika. S obzirom na povratak publike, niko ne bi bio sretniji od nas da u subotu navečer pobjedom obradujemo naše navijače.'', kazao je Suhonjić u svom izlaganju.

Na pres - konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

'' Poslije 25 godina RK Sloboda ponovno nastupa u evro kupovima. Obezbijedili smo sve uslove da se predstavimo u najboljem svijetlu. Naš cilj je prolazak u drugo kolo. Ovom prilikom želim da se zahvalim JP SKPC ''Mejdan'' i RSD ''Sloboda'' koji su nam pomogli prilikom organizacije ove utakmice.'', rekao je Bulić.

Utakmica Sloboda – Bianko Monte Drama 1986 je zakazana u subotu sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prenos na Radio televiziji Tuzlanskog kantona.