XS
SM
MD
LG

Traktoristi zaorali duboko u Dobanovcima

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vijanović

Nisu se današnji rivali proslavili u prethodnom kolu, Budućnost je primila pet golova u Zaječaru, dok je IMT na svom stadionu izgubio minimalcem od novosadske Mladosti. Domaći od samog starta vrše pritisak na zadnju liniju gostiju i igraju ofanzivnije. Međutim, prvi u priliku ulaze gosti i to u 8. minutu. Stefanović je divno proigrao Đuričina, ovaj šutira sa nekih 7-8 metara udaljenosti, ali pravo u dobro postavljenog Golovića.
Dobanovčani su došli u priliku da povedu u 19. minutu. Nakon duela Petrovića i Ilića u kaznenom prostoru gostiju, sudija je dosudio penal za Budućnost. Siguran izvođač je bio kapiten Lučić. Blic krig domaćih, nepun minut kasnije već je 2:0. Tripković je izašao sam ispred Katića i ćušnuo loptu ispod njega u gol.
Igrači IMT-a su se brzo pribrali i krenuli ofanzivnije da igraju. U 32. minutu je viđena lepa akcija Lučića i Petrovića koja je završila šutem ovog drugog sa 14 metara pravo u naručje Golovića. Potom se i Đuričin našao usamljen na 7-8 metara od gola, ali je pogodio samo spoljni deo mreže domaćih. 
IMT i u nastavku ima više loptu u posedu. Neprestani ataci su im se isplatili u 58. minutu, kada je Đuričin iz neposredne blizine loptu ubacio u gol kraj nemoćnog Golovića. U 62. nakon kornera najviši u skoku je half gostiju Damjanović i prosto je zakucao glavom loptu u mrežu sa 8 metara. Gosti dolaze do zasluženog izjednačenja, a mogli su i do potpunog preokreta u 64. minutu, ali Stamenić nije uspeo da savlada golmana domaćih sa svega 4 metra udaljenosti. 
Igrači domaćih deluju zbunjeno, a u 68. minutu Golović ruši Stamenića u svom šesnaestercu i sada je penal za goste. Siguran sa bele tačke je bio Stefanović, traktoristi vode 3:2. Zakuvalo se zadnjih 20 minuta, pokušava trener Budućnosti izmenama igrača da dođe do promene tempa, ali gosti su izdržali sve nalete. 
Još jednom se pokazalo da je rezultat 2:0 najopasniji, IMT je fanatičnom borbenošću uspeo da preokrene i odnese kući tri vredna boda. Narednog vikenda Budućnost je gost u Novom Sadu ekipi Mladosti, a IMT igra kući sa Železničarom iz Pančeva. 


BUDUĆNOST - IMT 2:3 (2:0)


STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: 600. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Lovre Ilija i Cvetković Ivan. STRELCI: Lučić 20. (k.u.) i Tripković 21.min (Budućnost), Đuričin 58, Damjanović 62. i Stefanović 69.min (IMT). ŽUTI KARTONI: Janjić, Stojanović i Milić (Budućnost), Stefanović i Marković (IMT).
BUDUĆNOST: Golović, Stojanović, Lučić, Markišić (Ragipović), Arsić (Kodžić), Ilić, Tripković, Veselinović, Milijašević (Ninković), Janjić (Milić), Basrak (Avrić). 
IMT: Katić, Marković, Glišić, Stefanović (Njamculović), Lučić, Đuričin (S.Petrović), Damjanović, Džinović, Đuričković (Zorić), Lazović, Đ.Petrović (Stamenić).