XS
SM
MD
LG
14.09.2021 Trebinjelive.info

Prvi ''Svesrpski kup u atletici''

U Trebinju će se 15. septembra na stadionu u Policama povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva održati 1. "Svesrpski atletski kup 2021" na kome će učestvovati pet atletskih saveza - "Vojvodine", "Beograda", "Centralne Srbije", "Kosova i Metohije" i "Republike Srpske".

U muškoj konkurenciji atletičari će se takmičiti u disciplinama 100 metara, 110 metara sa preponama, 400 metara, 800 metara, 3.000 metara, bacanju koplja i kugle, skoku sa motkom i skoku u vis.

Atletičarke će se boriti u disciplinama 100 metara, 110 metara sa preponama, 400 metara, 800 metara, 3.000 metara, bacanju koplja i kugle, skoku u dalj i skoku u vis, a na kraju takmičenja će se trčati mješovita štafeta (muško/ženska) 4X400 metara.

Svaki takmičar ima pravo da se takmiči u dvije pojedinačne discipline i štafeti.

Bodovanje će se vršiti na način da prvoplasirani ima 6 bodova, drugoplasirani 4, trećeplasirani 3, četvrtoplasirani 2, petoplasirani 1, a ako ekipa nema učesnika 0 bodova.

Savez koji sakupi najviše bodova je sveukupni pobjednik "Svesrpskog atletskog kupa" i dobiće pehar, a po troje prvoplasiranih u disciplinama primiće medalje i diplome.

Mjerenje vremena je elektronsko, a takmičenje će se održavati po pravilima i propozicijama Atletskog saveza Republike Srpske.

Očekuje se učešće oko 100 atletičara iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić u 16.15 časova uz prisustvo visokih zvaničnika svih atletskih saveza, a potom slijede takmičenja.

Organizator je Atletski savez Republike Srpske i Atletski savez Srbije, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grada Trebinja.