XS
SM
MD
LG

Mladost bolja od Čelika

Mladost (MG) - Čelik

MRKONJIC GRAD - Košarkaši mrkonjićke Mladosti u Areni Nove banke u Mrkonjić Gradu, u prijateljskoj utakmici pobijedili su Čelik iz Zenice 76:66. Pobjeda domaćih košarkaša je zaslužena, jer su odigrali jednu dinamičnu i borbenu utakmicu.

Trener Mladosti Tihomir Mustapić u ovom meču bio je lišen usluga kapitena Đorđa Aleksića i centra Gojka Sudžuma. Sudžum ima lakšu povredu zgloba, dok je kod kapitena Aleksića teža povreda. Radi se o povredi koja ce zahtijevati hirurški zahvat i vjerovatno duže mirovanje.

Predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Mladost Krstan Tomić kaze da ce uprava kluba sa stručnim stabom morati na poziciji plejmejkera tražiti još jednog košarkaša.

-Povredom našeg kapitena smanjen nam je roster za jednog kvalitetnog i iskusnog košarkaša. Tako da na toj poziciji moramo angažovati novog igrača. Ne smijemo uci u šampionat bez dva kvalitetna pleja, jer mladi igrači koji igraju na toj poziciji ne bi mogli iznijeti taj teret- kaze Tomić.

Gosti iz Zenice, mada su izdali zvanično saopštenje da neće igrati Premjer ligu, nakon obećanja uprave grada Zenica da ce finansijski stati iza kluba promijenili su stav i igraće u Premjer llig BiH čiji je početak za sada neizvjesan, kao i broj klubova koji ce igrati  ligu.