XS
SM
MD
LG

Fantazi: Vulvsi kao odlične opcije i Salah koji se nameće kao kapiten

Foto: Liverpool

Pred nama je peto kolo Premijer lige a samim tim slijede i nova Fantazi uzbuđenja. Prije priče o novom kolu, kratko ćemo se osvrnuti na prošlo.

Prošlo kolo se faktički svelo na to da li ste ubacili Ronalda ili ne. Ko jeste, napravio je veliki plus a ko nije izgubio je vrijedne bodove. Ja sam išao prošlo kolo -4 te sam ubacio Ronalda i Trinkaa umjesto Brune i Ingsa. Ronaldo mi je bio i kapiten te sam sakupio 77 bodova i sada sam blizu ulaska među 220 hiljada u svijetu. 

Moji bodovi u prošlom kolu

Ronaldo je već na startu pokazao da ga morate imati. Neće Bruno biti beskoristan ali Ronaldo je mnogo bolja opcija. Plus, možete se dodatno u veznom redu pokrivati sa Grinvudom. Imao je asistenciju u prošlom kolu mada realno to je isključivo Fantazi asistencija. Kod njega je dobro što se nije trošio u Ligi šampiona pa će svjež dočekati vikend. Takođe, Šo je i dalje opcija iako odbrana nije sigurna. Stalno je visoko i u prošlom kolu je imao asistenciju.

Liverpulovci opravdali očekivanja. Arnold jeste najskuplji defanzivac ali ga morate imati bez obzira na cijenu s obzirom koliko bodova isporučuje. Salah je dao gol ali ono što može malo brinuti kod njega je to što nije više toliko sebičan. Recimo, Mane je imao 11 šuteva u prošlom kolu. Lukaku opet ispoštovao svoje vlasnike sa dva gola iz dva šuta ali to je Lukaku. Njemu mnogo prostora ne treba da uradi nešto.

Evertonovi veznjaci opet donijeli bodove. Ma koliko djelovali privlačno i imali fin raspored, nekako mi ne djeluje realno na duže staze da mogu igrati ovako. Ako bih ubacivao nekoga, to bi bio Dukure. Imao je sezona u Votfordu sa sedam golova i sa pet golova i šest asistencia. Sada je na golu i tri asistencije već. Vest Hem je očito u padu a i Antonio je dobio crveni. Ne bih ga vadio da ga imam jer propušta jedno kolo a poslije imaju fin raspored. Zato ću još držati Benrahmu u ekipi. Ali ako nemate Vest Hemove igrače, nemojte ih ni juriti.

Iznenađenje kola mi je CS Sautemptona. Meni je tu Livramento donio bodove jer mi je ušao sa klupe s obzirom da je Pep odmarao Mareza. Arsenal je dobio a tu bih izdvojio partiju Pepea koji je bio sjajan i bez problema je mogao imati 15 bodova. Totenhem očajan i konačno se poakzalo da su prva tri kola lažna slika oko njih i njihove defanzive. Vulvsi odigrali odlično a posebno me impresionirao Semedo.

Sada se okrećemo ka petom kolu.

Ja sam za ovo kolo napravio dvije izmjeneč. Kao što rekoh, Semedo me impresionirao i ubacio sam ga umjesto povrijeđenog Dajera. Semedo igra u ekipi koja ima odličan raspored i defanzivno je čvrsta. On stalno ide naprijed i imao je dvije sjajne prilike u prošlom kolu. U ofanzivi je više učestvovao recimo nego Lukaku. Ono što se meni sviđa jeste saradnja njega i Trinkaa. U jednoj akciji ga je Trinkao izbacio u zicer poziciju ali Semedo nije pogodio. Pošto imam obojicu, nadam se da će biti još takvih akcija samo sa boljom završnicom. A i generalno, nevezano za to što imam dvojicu, vrijeme je da se okrenemo Vulvsima. Imaju odličan raspored i igraju dobro. Himenez još ne donosi bodove ali svakako će i on krenuti i ako ga ubacite, nećete se dugoročno pokajati.

Drugi igrač kojeg sam ubacio je Sent-Maksimen. Iskreno, u Njukaslu mi je malo šta privlačno ali kad je Maksimen u pitanju, ima dosta razloga za njega. Prije svega, raspored je dobar za narednih par kola a Vilsona još nema. Sve će u završnici da se vrti oko njega. Fizički je izuzetno jak i može sigurno uraditi nešto. Jeste sklon povredama ali svakako mi Toni nije donio skoro ništa i ne vrijedi više čekati. A i svakako, nakon ovog kola Brentfordu ideteži raspored i svakako bih ga vadio.

Moja ekipa za ovo kolo

Generalno sam zadovoljan kako mi izgleda odbrana. Sančez, Arnold, Šo i Semedo realno mogu faktički svi bodove donijeti. Realno će sigurno neko podbaciti ali odbrana ima potencijala. Napad sa Maksimenom i Ronaldom je isto dobar. Ono što me brine je vezni red. Salah naravno nije sporan kao ni Grinvud. Međutim, Benrahma je očto u padu a ide na Junajted. S obzirom da nema Antonija, moguće da će igrati u špicu i nadam se da hoće. Brži je od štopera Junajteda i kao špic bi mogao nešto uraditi. Trinkao mi se baš sviđa kako igra ali je problem što ga izvede često ranije. Mada, djeluje kao tip igrača koji i u malo minuta može uraditi nešto. Tu je i Marez. Razmišljao sam dugo šta i kako. Razmišljao i o Toresu i Grilišu (koji će mi ući sigurno poslije reprezentativne pauze) ali nisam htio pucati transfer. Čak i da sam stavio nekog drugog iz Sitija, niko ne garantuje da bi taj neko igrao. Griliš je igrao sve mečeve i nekako mislim da bi čak ovde mogao odmoriti. Isto je i sa Toresom. Zapravo se i nadam da će Toresa odmoriti jer tad vjerovatno igraju Žesus i Marez. Ako igra Tores, onda na krilo ide Žesus a mučeni Marez opet na klupu. Ali kako god, SIti nakon ovog kola ima dva derbija pa čak i da omanete sad sa Sitijem, nećete previše izgubiti na duže staze i zato je bolje da ne pucate transfere na njih.

Što se kapitena tiče, moj izbor je vrlo jednostavan. Mo Salah igra sa Palasom i biće mi kapiten. Meni to djeluje kao meč gdje će ih Liverpul natrpati jer Palas sa Vijerom nie toliko čvrst a i ne igra baš toliko defanzivno. Siguran sam da će Klop Salaha izvesti u nekom 70 i nekom minutu ali do tada sam uvjeren da će uraditi dovoljno. Jeste Mane u LŠ krenuo sa klupe ali s obzirom da igraju kući nekako sam ubijeđen da Salah igra. 

Što se nekih napomena tiče, Kalvert-Luin i Vilson propuštaju i ovo kolo a Kalvert možda i sledeće. Bamford je spreman što je svakako dobra vijest za sve jer Lids ima fin raspored u narednom periodu. Mada, moguće da je Rafinja bolja opcija. Totenhem ima dosta problema sa povredama i izostancima i čak ako imate Lukakua nije nerealno dati mu kapitensku traku. 

Pošto nije bilo teksta za prošlo kolo, osvrnućemo se malo i na našu ligu. Bojan Vrećo sa ekipom ''Paceri'' pobijedio je u avgustu. On je sakupio 274 boda dok su trojica igrača imala po 271 bod.

Tabela lige za avgust

Što se tiče ukupne tabele, tu je takođe prvi Bojan sa 346 bodova dok ga prate Dušan Badža i Vojin Odalović sa po 337 bodova. Ja sam sa 308 bodova na 37. mjestu trenutno.

Tabela lige nakon četiri kola

To je to za ovaj put. Srećno svima!