XS
SM
MD
LG

Uglješa Glamočić podnio ostavku u RK "Jedinstvo 2015" iz Brčkog

Uglješa Glamočić

Kako je www.sportdc.net saznao, Uglješa Glamočić podnio je ostavku na mjestu šefa stručnog štaba rukometnog kluba "Jedinstvo" 2015 iz Brčkog. 

Brčaci su prije nekoliko dana započeli novu sezonu u M:TEL Prvoj ligi Republike Srpske i odigrali neriješeno na gostovanju u Bijeljini protiv domaće istoimene ekipe rezultatom 27:27.

Nakon ovog duela Glamočić je bio ogorčen na suđenje dvojice sudija iz Prijedora, Ivana i Marinka Anušića, pa je na svom fejsbuk profilu izrazio nezadovljstvo pomenute dvojke koja je dijelila pravdu na utakmici.

Nekoliko dana kasnije, iz Rukometnog saveza Republike Srpske od strane Marinka Umičevića stiglo je saopštenje koje prenosimo u cijelosti: 

- Mi u Rukometnom savezu Republike Srpske najoštrije osuđujemo postupak Uglješe Glamočića, trenera RK Jedinstvo 2015, koji je bez ijednog argumenta, putem društvenih mreža, uputio niz neprimjerenih, vulgarnih i nekorektnih riječi prema službenim licima i svojim sportskim prijateljima iz Bijeljine. Ono što je sasvim sigurno, a to je, da će protiv Uglješe Glamočića biti pokrenut disciplinski postupak.

Poslije utakmice prvog kola m:tel Prve lige Republike Srpske Bijeljina-Jedinstvo 2015 (27:27), Uglješa Glamočić se na fejsbuk stranici okomio na sudije Ivana i Marinka Anušića iz Prijedora iako su imali više nego korektno suđenje.

Primitivnim i uličarskim žargonom se obrušio i na Obrenka Miljkovića i Bogdana Ranikća, dvojicu izuzetnih rukometnih radnika koji mogu da služe za primjer drugim sportskim radnicima. Uglješa Glamočić je tom prilikom spomenuo još dvojicu rukometnih sudija Žujića i Mulalića iz Novog Grada, te je i prema njima iznio nekoliko nekorektnih, primitivnih i teških riječi koji ne dolikuju nikome, a posebno nekom ko radi kao rukometni pedagog i žalosno je da jedan ovakav trener radi u klubu.

Vjerujemo da će se rukovodstvo RK Jedinstvo 2015 ograditi od postupaka Uglješe Glamočića koji je zaslužio svaku osudu i treba da bude adekvatno kažnjen. Pogotovo kada se zna da su na svojoj fejsbuk stranici napisali da su zadovoljni igrom i rezultatom i nisu naveli nijednu primjedbu na sudije i ljude iz RK Bijeljina.

Očekujemo da će se izviniti kako svim službenim licima koje je naveo u svom tekstu na fejsbuk stranici, isto tako i ljudima iz Bijeljine koji ničim nisu zaslužili ovakve pogrdne riječi koje im je uputio trener Brčaka.

Sa ovim što je uradio Uglješa Glamočić je sam sebi zatvorio vrata i stavio je pečat na svoju trenersku karijeru kada je riječ o radu sa mlađim selekcijama Rukometnog saveza Republike Srpske.

Predsjednik UO RKRS
Marinko Umičević


ORK Borac : ORK BL
Kozara (G) : Slavija
Derventa : Bijeljina
Sloga : Mladost
Višegrad - HED : Drina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Višegrad - HED 16 13 1 2 27
2 Mladost 15 12 1 2 25
3 Kozara (G) 15 11 2 2 24
4 Kotor Varoš 16 8 2 6 18
5 Derventa 15 8 2 5 18
6 Bijeljina 15 8 1 6 17
7 ORK BL 15 7 3 5 17
8 Drina 16 5 0 11 10
9 ORK Borac 16 3 0 13 6
10 Slavija 15 2 1 12 5
11 Sloga 16 1 1 14 3