XS
SM
MD
LG

Podrška za OK Ljubinje

Dijete u LJubinju kada se rodi, umjesto cucle daju mu odbojkašku loptu – stoji u uvodu dokumentarnog filma snimljenom povodom 60. godišnjice od početaka  odbojke u LJubinju koji je na donatorskom ručku za Odbojkaški klub LJubinje Bankom premijerno prikazan. 

Organizatori donatorskog ručka su Odbojkaški  klub LJubinje Bankom, opština LJubinje i  Mirko Šarović, poslanik u Predstavičkom domu Parlamenta BiH. 

Načelnik opštine LJubinje Stevo Drapić istakao je da je odbojka simbol LJubinja i da se slava odbojkaškog kluba LJubinje u proteklih 60 godina čula u svakome kraju bivše Jugoslavije. 

Ljubinje je rasadnih talenata odbojkaškog sporta svih ovih 60 godina. Jovan Jovo Đurić, začetnik odbojkaškog sporta u LJubinju ponosno je nosio slavu jugoslovenske odbojke sedamdesetih godina. Đorđe Đurić rodom iz LJubinja i dijete našeg odbojkaškog kluba okitio se bronzom u dresu Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Atlanti. Tu su svakako imena svjetske odbojke koja su rodom iz LJubinja kao što su Strahinja Kozić, Mladen Likić, Đorđe Knežević i mnogi drugi“ – poručio je Drapić. 

Drapić se zahvalio svima na vrijednim donacijama koji će omogućiti da se Odbojkaški klub LJubinje Bankom takmiči u Premijer ligi BiH ove sezona. 

„Na ponos je svim Ljubinjcima da naša mala zajednica ima premijerligaša“ – kazao je načelnik opštine LJubinje. 

Predsjednik SDS Mirko Šarović istakao je da će ova praksa biti nastavljena iduće godine i da je cilj ovakvim događaja razvoj sporta i očuvanje svih krajeva Republike Srpske. 

„Obično u onim sredima gdje ima novca nema talenta a tamo gdje nema novca ima mnogo talenta. LJubinje je grad odbojke i zadatak svih nas je da podržimo da se odbojkaškom loptom igraju ova talentovana ljubinjska djeca  još mnogo godina“ – poručio je Šarović. 

Rad Odbojkaškog kluba LJubinje Bankom pored poslovne zajednice opštine LJubinje na čelu sa Milanom Pešutom, vlasnikom kompanije Bankom, Dušanom Koljibabić, direktorom preduzeća Koka produkt, podržali su i mjenjačnice Nebac Trebinje, Hidroelektane na Trebišnjice, Gojko Šušić, porodica Medan iz LJubinja, lokalni ljubinjski privrednik Božo Ilića a zatim i rukovodstva opština Bileća, Berkovići, Istočni Mostar, Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad, Lopare, Brod, Modriča, Kotor Varoš kao i narodni poslanik Nebojša Vukanović, Miladin Stanić, Vukota Govedarica te poslanik u Parlamentu BiH Nenad Nešić. 

Nešić je prenio pozdrave od Odbojkaškog kluba Vojvodina iz Novog Sada i naglasio da je uprava ovoga Kluba spremna da pomogne rad i funkcionisanje OK LJubinje Bankom jer se radi o klubu sa tradicijom i velikim rasadnikom odbojkaških talenata. 

Tokom donatorskog ručka skupljeno je 26 hiljada KM što je iznos koji će omogućiti da Odbojkaški klub LJubinje Bankom lakše funkcioniše tokom takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.  

Izvor:BN


Borac m:tel 2 : 3 Kakanj 78
Bosna (K) 0 : 3 Domaljevac
Ljubinje 0 : 3 Radnik
Mladost 3 : 0 Gradina-Herceg
Jedinstvo 1 : 3 Bosna (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 18 17 1 48
2 Kakanj 78 18 15 3 41
3 Borac m:tel 18 14 4 40
4 Domaljevac 18 12 6 34
5 Radnik 18 10 8 34
6 Ljubinje 18 6 12 21
7 Bosna (S) 18 6 12 19
8 Jedinstvo 18 5 13 17
9 Gradina-Herceg 18 4 14 14
10 Bosna (K) 18 1 17 2