XS
SM
MD
LG

Mornari traže reprizu prošle sezone

OK Moranr, Bar

Iza odbojkaša Mornara je sjajna sezona, sa istorijskim trećim mjestom u ligaškom dijelu (iza neprikosnovene Budve i Budućnost voleja), uz plasman u polufinale plej-ofa i Kupa Crne Gore. Barani su sve to ostvarili sa budžetom koji je daleko od onoga koji je potreban za ovaj rang takmičenja, zbog čega nije lako bilo organizovati trenažni proces…

“Izuzetno dobra sezona je iza nas. Momci su odigrali zaista odlično i bili smo iznenađenje sezone, što i rezultati pokazuju. Jer, igrali su gotovo bez treninga i sa skromnim finansijama protiv ekipa koje su nebrojeno puta skuplje od nas i imaju odlične uslove za naše prilike. To, sigurno, niko nije ni očekivao. Sve to govori dosta o momcima i njihovom kvalitetu, kako ljudskom tako i igračkom. Na kraju uzeti set i igrati egal sa jednom Budvom sigurno nije mala stvar”, kaže za Pobjedu Ivan Dobrković, trener Mornara.

On dodaje da je „poslije izuzetno dobrih partija prethodne sezone, bilo neminovno da za većinu igrača postoji interesovanje klubova koji su finasijski puno moćniji od Mornara“.

“Mi smo, možda, i jedini klub u ligi iza kojeg ne stoji njihova opština, tako da nismo mogli da pariramo ponudama sa strane. Za sada je klub napustio Stefan Radević, naš, u drugom dijelu sezone, možda i ključni igrač, koji je potpisao za Budućnost. Na njegovo mjesto smo doveli jako talentovanog Dragana Stojanovića iz Sutjeske, kojem će biti pružena prilika da napreduje i, nadamo se, popuni prazninu koja je nastala odlaskom Radevića. Iz Mediterana nam se vraća Nikola Radević koji igra na poziciji libera, tako da ćemo i na tom polju biti sigurno kvalitetniji. Što se tiče odlazaka i dolazaka, neki rok za kompletiranje ekipe je 1. oktobar i tu će se neke stvari iskristalisati”, dodaje Dobrković.

Što se tiče ambicija za predstojeću sezonu, u Mornaru ističu da su one na nivou prošlosezonskih.

“A to je treće mjesto i polufinale Kupa za koje sam ubijeđen da imamo kvalitet, ako ne dođe do još većeg osipanja igračkog kadra.”

S obzirom na to da još uvijek nemaju iskristalisanu ekipu za narednu sezonu, Barani su i pripremne utakmice odložili do pred početak prvenstva.

“Nadamo se da će nekoliko utakmica koje smo zakazali u narednom periodu biti dovoljne da se ekipa uigra i da vidimo na kojem smo nivou pred početak prvenstva”, zaključio je trener Mornara.

Izvor: CDM/Pobjeda