XS
SM
MD
LG

Poraz Voše u Bačkoj Topoli

Detalj sa meča - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine poraženi su na gostovanju u Bačkoj Topoli od ekipe TSC-a rezultatom 1:0 (0:0) u 10. kolu Super lige Srbije. Jedini pogodak na meču postigao je Slobodan Rajković u 48. minutu.

Ovo je bio istorijski dan za domaći tim, koji je po prvi put igrao zvaničnu utakmicu na svom novom stadionu, a u to ime kapiten Vojvodine Nemanja Čović je ispred FK Vojvodina uručio plaketu kao simboličan poklon kapitenu TSC-a Tomanoviću.

U uvodnim minutima meča TSC je bio nešto konkretniji tim, već u osmom minutu pokušao je Banjac, a ubrzo i Tomanović nakon nove akcije i centaršuta sa levog boka.

Vojvodina je uzvratila prvi put u 23. minutu kada je Mirko Topić uputio prvi udarac u okvir gola, ali nedovoljno snažan da savlada golmana Jorgića. Mnogo bolju i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Bastajić, koji je u 43. minutu pobegao odbrani domaćih, prihvatio pas Vukadinovića, najpre ga je zaustavio golman Jorgić, a potom je njegov novi pokušaj sa gol linije izbio Aranđel Stojković.

Treba istaći da je trener Voše Slavoljub Đorđević morao da napravi prevremenu izmenu, pošto je povređenog Mirka Topića u 40. minutu zamenio Novica Maksimović.

Tek što je počelo drugo poluvreme, u 48. minutu Slobodan Rajković je postigao pogodak za vođstvo domaće ekipe. TSC je nakon vođstva dobio vetar u leđa, a u 56. minutu Banjac je imao treći pokušaj, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. Novu odličnu šansu domaći tim je imao posle dva minuta, Stojković je gađao iz slobodnjaka, ali je Nikola Simić maestralnom paradom sačuvao svoju mrežu.

Voša je morala da krene u ofanzivu, Đorđević je ubrzo reagovao izmenom, Mrkaić je zamenio Bastajića, a gostujući tim je prvi ozbiljniji napad imao u 68. minutu kada je Veljko Simić vratio povratnu kroz peterac, ali nije Čović nije stigao da je zahvati. TSC je imao još jednu priliku, Antonićev udarac glavom u 70. minutu novom odbranom zaustavio je Nikola Simić.

U finišu je tempo igre opao, TSC je uspeo da kontroliše igru i da drži Vojvodinu daleko od opasne zone. Đorđević je  u finišu uveo i Neškovića umesto Veljka Simića, ali „stara dama“ nije uspela da probije odbranu TSC-a.

Vojvodina je ostala šestoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Ekipe su nastupile  u sledećim sastavima:

TSC: Jorgić. Varga, Stojković, Tomanović, Zec, Banjac (od 83. Milićević), Petrović, Rajković (od 67. Antonić), Petković (od 59. Stanojev), Đakovac, Ratkov (od 67. Stanojlović).

Vojvodina: N. Simić – Jeličić, Kopitović, Devetak, Đorđević – Topić (od 40. Maksimović), Busnić – Vukadinović, Čović, V. Simić (od 82. Nešković) – Bastajić (od 59. Mrkaić).

Izvor: fkvojvodina.rs