XS
SM
MD
LG

Gimnastika osvaja Brod

Detalj iz Broda

Sportski zapisi iz „grada na Savi“

BROD – Na području Broda zapažen broj dece okreće se dvoranskim sportovima, najčešće gimnastici. Tako se od rane mladosti grade navike za zdravim životom, a mi svoje navike nastavljamo – da bilježimo i afirmišemo primjere poput ovog.

Dečija mašta, kažu, može svašta, a mladi Brođani okreću se zdravom načinu života i sportu. Najčešće je to gimnastika i treniraju u proseku dve godine.

„Ja sam Dorotea Kršić. Treniram nepune dve godine, to mi je nekako lep sport i sviđa mi se. Ima teških pokreta, ali vremenom se sve nauči“, kaže jedna od devojčica.

„Ja sam Katarina Pekez, imam nepunih deset godina. Lepo mi je, imamo divne trenere, treniramo, vežbamo, biće dobro“, poručila je ona.

Što se tiče trenera brodska deca su u sigurnim rukama.

„Ja sam Ivana Živković, diplomirani profesor fizičkog vaspitanja. Gimnastika je bazični sport koji ima važnu ulogu u razvijanju svakog deteta. Razvijaju motoričke sposobnosti. Ima dosta dece. Razvija se snaga, a ona je jedna od najvažnijih motoričkih sposobnosti. Oko pete godine života najbolje je da krenu sa treninzima“, poručila je ona.

„Klub je osnovan 24.februara 2020.godine, a pre toga smo bili škola gimnastike. Hoćemo deci da pružimo sve mogućnosti za treninge u gimnastici. Imamo oko 45 do 50 članova, bilo bi ih više da nije pandemije korona virusa. Okupljamo decu od četvrte do 14.godine. Brod je mali grad, pa naše članstvo nije malo. Treniramo utorkom, četvrtkom, te subotom. Cilj nam je bio da radimo na držanju tela, jačamo telo, vežbe oblikovanja, poligoni i tako“, rekao je Milovan Bardak, diplomirani trener sportske gimnastike.

Navike stečene od malih nogu pružaju šansu brodskoj mladosti da dogura daleko. I da tako postanu ambasadori svog Broda i svoje Republike Srpske.

Za svoje dobro i ponos svojih najbližih...