XS
SM
MD
LG

Gdje je Jelena tu je i medalja   

Impozantna karijera, impresivni broj medalja , srpske sportistkinje Jelene –Lele- Petrović,  od prvog uspjeha kada se okitila laskavom titulom najboljeg  sportiste Ugljevika , davne 1998. godine, pa sve do nedavnog uspeha na evropskom šampionatu još teče.

 I  ponovo je aktuelna.

Hronologija uspjeha , osvajanja medalja je počela od matičnog karate kluba Rudar iz Ugljevik koji je bio član JU karate asocijacije 2000. godine, a Jelena kao mlada sportistkinja bila dominantna čitavu deceniju, uz ogromne zasluge trenera  Dragana Golića.

Poslije četiri svjetska prvenstva, nekoliko evropskih I bezbroj medalja Jelena je otišla u zemlju koja je ponudila bolje uslove i postala je državljanin Austrije.

Ljubav prema katama sada dokazuje u matičnom klubu i nacionalnom dresu Austrije.

Na nedavno završenom evropskom prvenstvu u Katovicama  (Poljska) nastupajući za Austriju Jelena je osvojila zlato u katama i napravila senzaciju, s obzirom na veliku pauzu u takmičenju koje du usledile  radi porodičnih obaveza .   

Istorijat njenih  pohoda  na medalje počeo je   u Mađarskoj - Miškolc , 2000 god. Osvojila srebrenu medalju, ekipno svjetski kup za omladinu. U avgustu 2001. godine je položila za crni pojas i ponovila uspjeh iz Mađarske u  Švedskoj .

Primjerna sportistkinja, Jelena je  sa Majom Manojlović, majstorom  karatea izborila  plasman na naredno svjetsko  prvenstvo u  VKC verziji u Brazilu  u 2005.god. Prvenstvo je otkazano u pomenutoj državi i održano u Novom Sadu. 2006. godine postaje  sportista Ugljevika, koji je bio prepoznatljiv po sportu.

Na svjetskom    prvenstvu  2007.godine u  Bergamu (Italija) domogla se   zlatne medalja u katama i postala “kata dama” iz Bergama. Iste godine  sportista svoga grada Ugljevika.

Na svjetskom  VKC prvenstvu na Floridi  (SAD)domogla se srebrene  medalje  ekipno, u katama . 2011. godine Jelena  u verziji  VKC svjetskog  prvenstva u  Češkoj sa kata timom dolazi do srebra. U istoj kalendarskoj godini četvrti put  sportista godine Ugljevika i definitivno najuspješnija u istoriji.

Na planetarnim takmičenja  promovisala je svoju Republiku Srpsku  i svoj grad Ugljevik.

Porodične obaveze, dolazak nasljednice na svijet i  poslije decenije ponovo na pobjedničkom postolju . Ponuda nacionalnog karate saveza iz Austrije se ne odbija i proteklog vikenda  na evropskom prvenstvu u Katovicama postaje fenomen , pokorila je  planetu , osvaja novo zlato za drugu državu i zaslužuje čestitke od cjelokupne sportske javnosti  i  predsjednika evropske  karate  asocijacije, Ilije Jorge.

Dokazala je  da sport i obrazovanje idu zajedno i uspješno. Jelena je predavač pedagoških nauka u Beču  .Na kraju u treba istaći  da je cijelu  priču, upotpunili  Jelenini  roditelji  koji  su napravili salon sa svim odličjima koji će biti dostupan da svedoči o jednoj uspešnoj  sportskoj karijeri   a Jelena  je definitivno potvrdila da je   kraljica sportske karate planete.