XS
SM
MD
LG

Džudo spektakl u Istočnom Sarajevu

Foto/ FOTO VASKE

Istočno Sarajevo je prethodnog vikenda bilo epicentar džudoa u Bosni i Hercegovini. U organizaciji Džudo kluba "Randori" i Džudo kluba "Sparta" održan je prvi po redu Memorijalni turnir "Miloš Ostojić".

Na tatamiju se okupilo oko 900 takmičara, a osim svih zemalja regiona, bilo je tu i gostiju iz brojnih evropskih zemalja. Nažalost, pandemija koronavirusa i strogi protokoli za putovanje u Bosnu i Hercegovinu onemogućili su takmičare iz još nekih zemalja zapadne Evrope da se pojave u Istočnom Sarajevu. Na sve to, treba istaći i da se u Srbiji održavalo prvenstvo države za mlađe seniore, kao i u Crnoj Gori gdje su pored mlađih seniora nastupali i poletarci.

Ipak, brojka od 900 takmičara u dva takmičarska dana je svakako impoznantna i organizatori turnira svakako mogu da budu preponosni na ono što su napravili ovog oktobarskog vikenda u Istočnom Sarajevu. Turnir je zaista bio organizovan na nivou nekog, u najmanju ruku Evropskog kupa, ako ne i više od toga.

Gosti su otišli zadovoljni iz Istočnog Sarajeva, a organizatori su postavili ljestvicu ispod koje narednih godina ne bi trebali da idu.