XS
SM
MD
LG

Strahinja Erić brusi formu za Olimpijske igre

Najbolji bosanskohercegovački nordijac Strahinja Erić otputovao je na pripreme u Austriju, gdje će na glečeru brusiti formu za početak nove skijaške sezone.

Pred odlazak u Austriju Erić je nastupio na ski roll takmičenjima, gdje je pokazao da je u jako dobroj formi, a istovremeno je potvrdio svoju normu za Svjetski kup i Olimpijske igre.

- Ostvario sam više nego zadovoljavajuće uspjehe u ovoj ljetnoj sezoni. U Sjenici sam osvojio dva zlata u sprintu, u grčkoj Veroiji sam bio zlatni u trci na 13 kilometara, a na Zlatiboru sam osvojio dva prva i jedno drugo mjesto na 10 kilometara. Ovim trkama sam potvrdio svoju normu za Svjetski kup i Olimpijske igre, rekao nam je Erić.

Ovaj mladi nordijac sada nastavlja pripreme u Austriji, gdje će pokušati da se što bolje spremi za trke na snijegu.

- Ljetnu sezonu smo priveli kraju. Sada je vrijeme da se pripremam za sezonu na snijegu i, naravno, za predstojeće Olimpijske igre. Dosadašnje pripreme su prošle i više nego zadovoljavajuće, a to potvrđuju i moji rezultati sa ski roller trka. Do početka sezone ostalo mi je samo da vrijedno radim i prepustim treneru Mladenu Plakaloviću da odradi posao do kraja. Želim da za Olimpijske igre budem u top-formi i ostvarim što bolji rezultat.

Strahinja Erić je nedavno proglašen i za najboljeg sportistu grada Istočno Sarajevo u 2020. godini.

- Naš grad je veoma bogat dobrim i vrhunskim sportistima i biti izabran kao najbolji znači mnogo. Ova nagrada će mi biti veliki podstrek za ostvarenje novih i još boljih rezultata.