XS
SM
MD
LG

Da li je sada šampionat u neregularnom savezu regularan?

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine je pronašao kompromis i odlučio da Borac i Sparsi nastave takmičenje u Ligi Bosne i Hercegovine. Igokea igra Ligu šampiona, kazne od po 3.000 maraka ostaju na snazi, ali o tome će definitivno odlučivati građanski sud.

Utakmice koje nisu odigrane u prvom kolu će se odigrati narednih dana, a u drugom kolu će valjda da se igraju svi susreti.

Dakle, kroza u KS BiH je prevaziđena, a nastala je nakon odbijanja klubova, prošle sezone,  da igraju Fajnal for u Širokom. Tim iz Širokog je ostao zvanično šampion.

Dakle, poslije svega, tresla se gora, rodio se miš, a ostaje ipak niz nedoumica.

 

Da li je Komesar takmičenja sada legalan, jer je rečeno da ga nije imenovao Upravni odbor? Da li se zaboravilo da nisu održani ni seminari za sudije i delegate? Da li će se usvojiti propozicije takmičenja, koje takođe ranije nisu usvojene? Mnogo je pitanja sa, da li je???

Sad je valjda sve ostavljeno pod tepih do nekog novog sukoba, povećanja sujeta pojedinaca… Moglo bi se onda sve potegnuti…

Sve  se ovo moglo mnogo ranije okončati i završiti i omogućiti da šampionat krene po regularno. Zašto nije, to valjda znaju ovi iz rukovodstva saveza.

Moram ipak da postavim pitanje kada će Košarkaški savez Bosne i Hercegovine da bude organizovan kako su organizovane ostale krovne sportske institucije.

Košarkaški savez BiH ne čine dva entitetska saveza, već Košarkaški savez Republike Srpske, Košarkaški savez Herceg Bosne i treća komponenta je nešto organizovano oko Sarajeva i njemu pridruženi članovi iz Kantona sa bošnjačkom većinom. Dakle, nema Federalnog košarkaškog saveza! Da li ćemo i kada dobiti Federalni savez, pa da krovna basket asocijacija bude ’’regularna’’? Da li ćemo dobiti odgovor na to pitanje, ili će sada šampionat u neregularnom savezu biti regularan?