XS
SM
MD
LG

Korona u Omarskoj

FK OMarska

Danas se igraju mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Zanimljiva utakmica očekuje se u Omarskoj gdje domaći istoimeni tim, inače član Prve lige Republike Srpske čeka gosti iz Konjica. Igman je drugoplasirana ekipa Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Domaći sastav će biti jako oslabljen u ovom susretu. Juče je urađeno obavezno testiranje na Kovid 19 igrača Omarske i utvrđeni je da je  ček pet fudbalera zaraženo ovim virusom. Odmah su otišli u izolaciju, a u stručnom štabu su se iznenada našli pred velikim problemom. Imaju i nekoliko igrača sa povredama  i pitanje je kakav će tim moći danas izvesti na teren.

Moramo reći da je odluka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o obaveznom testiranju fudbalera  pokazala pravu opravdanost.

 Sada se vidi deplasirano pisanje pojedinih medija koji su bili protiv ovakve odluke FS BiH pitajući se koliko će ta testiranja koštati.

Koštaće mnogo, to je sigurno, ali ljudski život nema cijenu, pa je valjda svima jasno da je odluka bila ispravna i vrlo odgovorna.