XS
SM
MD
LG

Igman ostavrio cilj

Amer Drljević

Odigrane su utakmice osmine finala Kupa BiH, fudbaleri konjičkog Igmana su gostovali kod člana Prve lige RS –e ekipe Omarske. Puleni Adnana Elezović su golom Zukića ostvarili najbolji rezultat u istoriji jkluba , plasirali su se među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju u Bosni i Hercegovini.

Amer Drljević sjajni veznjak je dao veliki doprinos velikom uspjehu, treba napomenuti da su svi igrači Igmana dali sve od sebe da se Konjičani plasiraju u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

„ Iza nas je jedna veoma zahtjevna utakmica, dugo putovanje, težan teren, motivisan domaćin tako kad se sve sabere mislim da smo napravili odličan posao. Što se same utakmice tiče, kontrolisali smo igru tokom cijelog meča i trebali još u prvom poluvremenu riješiti pitanje pobjednika, ali nismo, nažalost iskoristili šanse, pa je utakmica bila neizvjesna do samog kraja, ali smo uspjeli iskontrolisati napade domaćina na pravi način nismo dopustili da stvore pravu priliku i na kraju smo zasluženo slavili. Ostvarili smo cilj i plasirali se među osam najboljih ekipa u BiH, što je ogroman uspjeh. Nemamo puno vremena za odmor, okrećemo se prvenstvu, očekuje nas u nedjelju derbi sa TOŠK –om, želimo da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima, nadam se da ćemo naše dobre igre krunisati jesenjem titulom „, kazao je Amer Drljević.