XS
SM
MD
LG

Nije FSRS kriv za klupsku nekolegijalnosti!

Još uvijek se ne zna da li će utakmica 12. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske između Omarske i Slobode iz Novog Grada biti otkazan.

Klub iz Omarske ima nekoliko igrača zaraženih Kovidom 19 i zatražili su od Slobode odgađanje meča. Ekipa iz Novog Grada nije pristala na to, a o razlozima ovakvog poteza Slobode može se samo nagađati.

Povukli su iz Omarske novi potez, zatražili odgodu od Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Moramo reći da je odluka Slobode da ne pristane na odgodu sada dovela praktično sve u ćorsokak. Fudbalski savez Republike Srpske, odnosno njegova Takmičarska komisija nema mogućnost da odgađa meč.

Zna se tačno na koliko časova prije utakmice se može zatražiti odlaganje, a uz sve to nije ni praksa da se zbog Kovida 19 mečevi  odlažu. To se praktično podvodi pod povredu fudbalera, pa ni u Evropi se utakmice ne otkazuju zbog toga.

Šta će i kako će postupiti u ovom slučaju FSRS ostaje da se vidi? Znamo da se traži prihvatljivo rješenje za obje strane, jer su svi klubovi Fudbalskom savezu Republike Srpske isti.

Svega ovoga ne bi bilo da je Sloboda pokazala korektnost i kolegijalnost. Nije, vjerujući  valjda da će tako lakše doći do bod(ova).

Kakva god odluka Fudbalskog saveza Republike srpske buden, neko će se smatrati oštećenim,a po već standardnim reakcijama krivac će biti onaj ko to ustavi nije. Ali, to je na žalost naša stvarnost!