XS
SM
MD
LG

Doboj spreman za elitu

Slađan Jeremić

Viđeno minule subote u Doboju navodi na zaključak i pre svake priče da je ovaj grad prelep i onda kada hladna i sumorna jesen dođe. Sunce se borilo sa gustom maglom i pred meč Sloge i Tekstilca počelo je da dominira, pa Doboj u odsjaju svoje tri reke nije izgledao naglavačke.

Biće da gradski oci svoju ljubav prema ovom delu Republike Srpske mere realizovanim projektima, pa Doboj iz dana u dan buja i raste, širi se. I sve je lepši i lepši. Gradi se moderna bolnica, kažu biće među najvećim i najopremljenijim u regionu, izvode se radovi na budućem auto – putu, dovršavaju se brojne stambene jedinice u kojim će da žive mladi bračni parovi, ali i uspešni sportisti. Dakle, gradonačelnik Boris Jerinić sa saradnicima gleda u bolje sutra, a ono će za Doboj sigurno doći.

Entuzijazam i ljubav prema zavičaju prenela se i na sport, pa ni fudbalski prvoligaš Srpske, Sloga,  nije izuzetak.

Lider je šampionata i, sve su prilike, plasiraće se u Premijer ligu BiH. Predsednik kluba Miroslav Kršić najavljuje i infrastrukturna osveženja, mogle bi „Luke“ na proleće da procvetaju, pa se može reći da je Doboj spreman za „elitu“.

Trener Zoran Ćurguz, univerzitetski profesor i fudbalofil posebnog soja, odlučio je da se oslanja na domaće snage i sa nešto igrača „sa strane“ ukomponovao je fudbalski orkestar za neke nove ode fudbalske radosti, za šampionske pesmice koje Slogi i Doboju priliče.

Ponavlja se istorija!

Sloga je formirana pre 76 godina, dva puta je bila član drugoligaškog „zapada“ one velike zemlje kada je bilo umetnost biti dobar i uspešan, a njen dres crveno – bele boje nosila takva imena kakvi su Slobodan Dijamant, Srebrenko Repčić, Fahrudin Omerović, Jasmin Džeko, Dragan Voćkić...

Današnja plejada mladića, na čelu sa „barjaktarima“ novih podviga Aleksandrom Milakovićem i Obradom Starčevićem, ispisuje nove svetle stranice klupskih uspeha. Sloga i Doboj na njih su ponosni, kao i na sve one što za ovaj deo Srpske rade udarnički, jer su im Doboj i tri reke za srce prirasli.

Napreduju fudbalski neimari...