XS
SM
MD
LG

Vlasenica se vraća u vrh tabele

Pedesetak najvjernijih navijača bodrilo je Vlasenicu sa tribina Gradskog stadiona na putu do tri boda. U 13. kolu drugoligaškog Istoka, domaća je ekipa je, poslije četiri kola, upisala pobjedu, savladavši goste iz Nevesinja rezultatom 2:0.

Vraćаju se u vrh tabele: FK Vlasenica

Vrijeme nije bilo naklonjeno fudbalerima koji su u 13.30 istrčali na teren u Vlasenici. Pored toga što je sam teren bio natopljen vodom, gusta magla smanjivala je vidljivost, pa je možda to jedan od razloga što je prvo poluvrijeme proteklo bez golova iako je domaća ekipa imala nekoliko dobrih šansi da rezultat promijeni u svoju korist. Prvi je zaprijetio  Mitrović, u 20. minutu, kada sa dvadesetak metara šutira lijevom nogom, ali golman Veleža je bio siguran. Ubrzo šansu ima i Stupar koji nakon driblinga na lijevoj strani šutira, ali lopta odlazi preko gola.

U drugi dio susreta Vlaseničani ulaze odlučnije i nakon samo pet minuta igre dolaze do vođstva. Stupar kreće u solo akciju  po lijevoj strani, šutira sa 16 metara i lopta od stative ulazi u mrežu Nevesinjaca za 1:0. Ubrzo nakon pogotka Mitrović propušta priliku da iz slobodnog udarca poveća prednost svoje ekipe. U 65. minutu proradila je veza Kovačevića. Najiskusniji igrač u plavom dresu, Nebojša, prolazi sa lijeve strane i šalje odličnu loptu za Milovana koji u padu, pored štopera, postiže pogodak za 2:0. Do kraja susreta domaća ekipa ima još nekoliko polušansi, ali ništa što bi ozbiljnije ugrozilo protivničku mrežu. U samom finišu Velež ima svoju prvu ozbiljnu šansu. Nakon fenomenalnog udarca iz ugla, lopta je već viđena u mrež domaćih, ali je Pojžak sjajnom paradom „vadi“ i sprječava promjenu rezultata.

Prva tri boda poslije jednomjesečnog posta vratila su Vlasenicu na treće mjesto na tabeli Druge lige, grupa Istok, ali ono što je još važnije, podigla su samopouzdanje ekipi koja je sve do osmog kola bila nepobjediva.

Vlasenica – Velež (Nevesinje) 2:0 (0:0)

Gradski stadion u Vlasenici

Gledalaca: 40

Sudija: Dalibor Lukić (Bijeljina)

Strijelci: 1:0 Stupar u 50, 2:0 M. Kovačević u 65.

Žuti kartoni: M. Kovačević (Vlasenica), Gutić, Šiljegović (Velež(

Vlasenica: Pojžak, Janjić, Čelić, Stupar, N. Kovačević (od 89. Vučinović), Tešić (od 80. Jovanović), Majstorović, Mitrović, Erdelić, Mijatović, M. Kovačević

Trener: Vladimir Janjić

Velež: Kilibarda, Antelj, Vučetić, Petković, Šiljegović (od 80. Vuković), Drašković, Ćeranić, Radović, Gutić, Vujičić (od 71. Vukosav), Repović

Trener: Mijat Mišeljić

Igrač utakmice: Veljko MItrović (Vlasenica)